Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦЗ_магистры.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1.65 Mб
Скачать

Література:

1. Стеблюк М.І. Цивільна оборона: Підручник. — К., 2003. — 455 с.

2. Шоботов в.М. Цивільна оборона. Навчальний посібник.— к., 2004.— 438 с.

3. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона. Підручник. — Львів, 2001. — 336 с.

Теоретичні питання для висвітлення у контрольній роботі

1-1. Класифікація надзвичайних ситуацій (НС) за їх рівнями (за масштабом прояву). Фінансування заходів з ліквідації наслідків НС, відшкодування збитків постраждалим.

1-2. Страховий механізм відшкодування збитків від НС. Порядок надання фінансової допомоги та схема опрацювання звернень щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету.

1-3. Індикатори продовольчої безпеки України. Формування та ефективність використання державного резерву продовольства.

1-4. Поняття державного резерву, його склад, призначення. Єдина система державного резерву України. Бюджетні та позабюджетні джерела формування резервного фонду.

1-5. Утримання і розвиток системи державного резерву. Фінансування операцій, пов'язаних з накопиченням (приростом), поновленням матеріальних цінностей державного резерву. Норми резервування та фінансування системи державного резерву на випадок НС.

1-6. Використання матеріальних ресурсів з державного, оперативного, регіонального та місцевого резерву. Порядок підготовки матеріалів, на підставі яких надається експертний висновок щодо рівня НС.

1-7. Забезпечення цільових видів страхування. Порядок створення страхових і резервних фондів, запасів матеріальних засобів, а також незнижуваних ресурсів продуктів харчування та непродовольчих товарів першочергового вжитку, необхідних для реагування на надзвичайні ситуації.

1-8. Основні критерії класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями (об’єктовий, місцевий, регіональний, загальнодержавний). Критерії оцінки ступеня ураження населення і матеріальних об’єктів. Розміри економічних збитків та компенсаційних відшкодувань.

1-9. Щорічна Національна доповідь про стан техногенної і природної безпеки в Україні. Збитки, завдані надзвичайними ситуаціями, та їхня структура.

1-10. Концепція Загальнодержавної цільової соціальної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2012–2016 роки (затверджена Розпорядженням Кабінету міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 368-р). Фінансове і матеріальне забезпечення заходів захисту населення і територій.

Модуль М-1 "Загальні питання"

Тема 2 "надзвичайні ситуації" найважливіші терміни і поняття

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ

ЗАХИСНІ СПОРУДИ

НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ

ЕВАКУАЦІЯ

НАДЗВИЧАЙНІ УМОВИ

ІНЖЕНЕРНИЙ ЗАХИСТ

УРАЖАЮЧІ ФАКТОРИ

МЕДИЧНИЙ ЗАХИСТ

ПРОГНОЗУВАННЯ

БІОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ

РОЗВІДКА

РАДІАЦІЙНО-ХІМІЧНИЙ ЗАХИСТ

Література:

1. Стеблюк М.І. Цивільна оборона: Підручник. — К., 2003. — 455 с.