Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
разд 1 -4 текст.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
325.63 Кб
Скачать

3.4 Організація пропуску транзитного вагонопотоку

Обмін інформацією між сусідніми районами, дирекціями та Придніпровською залізницею з передачі поїздів і вагонів по стикових пунктах, проводять заступники старшого диспетчера по телефону та оформлюють це оперативними наказами за підписом начальника відділу перевезень. В оперативних наказах зазначається загальна кількість поїздів, що передається, з виділенням кількості порожніх вагонів за родом рухомого складу, і кількість вагонів з місцевим вантажем.

Кількість поїздів, що підлягає відправленню зі станції, розміри руху на ділянках, кількість передач по стикових пунктах, а також кількість порожніх вагонів, що передаються на сусідні райони, дирекції або залізниці згідно регульовальних завдань, очікувана наявність вагонів на районах або дирекціях до початку планової доби, визначається наступним порядком:

1)транзитних навантажених вагонів за напрямками прямування підсумовуванням їх фактичної наявності на районі на початок передпланової доби з кількістю вантажів, що поступили на район і навантажених на вихід (із цієї суми виключаються вагони, що здаються в поточну добу).

2) розміри здачі навантажених вагонів по кожному стиковому пункту на планову добу розраховуються на основі очікуваної на початок доби наявності транзитних вагонів, запланованого навантаження в прямому сполученні і приймання навантажених вагонів по стикових пунктах від сусіднього району або дирекцій.

Транзитні навантажені вагони, що поступають від сусідніх дирекцій по вихідних пунктах цих дирекцій, розподіляють по статистичним коефіцієнтам, які встановлюються службою перевезень по кожному стиковому пункту між районами, дирекціями і між Донецькою та Придніпровською залізницями.

Кількість вагонів, що здаються по кожному стиковому пункту із кількості навантажених на вихід, визначається за допомогою статистичних коефіцієнтів, що встановлюються начальником служби перевезень. Кількість порожніх вагонів з-під вивантаження, що здаються в регулювання по кожному стиковому пункту, визначається за нормами графіка руху з урахуванням розташування стикових пунктів, пунктів утворення порожніх вагонів і порядку направлення вагонопотоків, що встановлюється технічним планом.

Регулювальне завдання на здачу порожніх вагонів з-під вивантаження за родом рухомого складу визначається на підставі завдань залізниці, норм місячного технічного плану, ходу його виконання за попередні дні місяця і наявності порожніх вагонів до початку планованої доби, очікуваного надходження з сусідніх дирекцій і запланованого вивантаження.

План передбачає порядок збору, формування, пропускання по ділянках і здавання на сусідні дирекції поїздів свого формування і составів із порожніх вагонів, що надходять під навантаження.

Забезпечення рівномірного підводу порожніх вагонів в пункти масового навантаження вантажів на районі здійснюється на підставі затвердженої залізницею технології збору, формування, пропуску по ділянках і рівномірної передачі порожніх составів по стиковим пунктам.

Транзитний вагонопотік на Ясинуватський район поступає з Придніпровської залізниці по стиковим пунктам Чапліно, Красноармійськ і Камиш –Зоря, сусідніх дирекцій Донецької залізниці по стиковим пунктам Ясинуватої (з напрямків Скотовата-Ясинувата, Кринична-Ясинувата) і Очеретино (напрямок Н-Бахмутівка – Очеретино), як в організованих маршрутах, так і в розборочному потоці. Пропуск транзитного потоку, який поступає в організованих маршрутах з Придніпровської залізниці зазначенням на сусідні дирекції Донецької залізниці проводиться з розміном локомотивів і зміною бригад або зміною бригад. Транзитний поток, який поступає в розборочних поїздах, переробляється по станціях Ясинувата, Красноармійськ, Волноваха і прямує далі згідно плану формування.

Технологічний час обробки транзитних поїздів по сортувальним станціям наведено на рисунках 3.3-3.14