Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_Intel_Vlasnosti_Temy_Kursovykh_Zaoch_KhEP...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
335.87 Кб
Скачать

Тема №10: Правова охорона конфіденційної інформації (комерційної таємниці) в Україні.

План.

Вступ.

1.Юридична природа конфіденційної інформації (комерційної таємниці).

2.Суб’єкти права на конфіденційну інформацію (комерційну таємницю) та їх правове становище.

3.Захист прав осіб, що володіють конфіденційною інформацією (комерційною таємницею) в Україні.

Висновки.

Методичні вказівки:

Розпочинаючи роботу над курсовим дослідженням потрібно окреслити актуальність обраної теми, стан її вивчення та розробленість в науковій літературі. Для цього необхідно провести аналіз літератури по даній темі. Слід приділити увагу характеристиці сучасної нормативної бази, яка регулює правовідносини, що стали предметом дослідження.

При дослідженні другого питання необхідно дати чітке визначення "конфіденційної інформації", "комерційної таємниці", що дає діюче законодавство України, їх ознаки та характеристику. При розгляді юридичної природи "конфіденційної інформації", "комерційної таємниці" допоможе аналіз поглядів окремих авторів щодо понять - "ноу-хау", "торгові секрети", "комерційна таємниця", "конфіденційна інформація". Рекомендується розглянути таке теоретичне питання, чи може "конфіденційна інформація", "комерційна таємниця" бути самостійним об’єктом інтелектуальної власності. Щоб дати відповідь на це запитання, потрібно прослідкувати, чи притаманні "конфіденційній інформації", "комерційній таємниці" ті ж властивості, що присутні в кожному об’єкті інтелектуальної власності. Необхідно освітити правове регулювання відносин щодо "конфіденційної інформації", "комерційної таємниці" і з точки зору правової теорії.

Переходячи до третього пункту плану необхідно розкрити суть права на "конфіденційну інформацію", "комерційну таємницю", момент виникнення такого права і кому воно належить (суб’єкти права). Також розкривається використання суб’єктами всіх дозволених законодавством способів по забезпеченню секретності інформації. Необхідною мірою забезпечення охорони "конфіденційної інформації", "комерційної таємниці" є накладання на осіб, що володіють такою інформацією в силу своїх службових обов’язків, юридичних обов’язків про їх нерозголошення. Крім прав осіб, що володіють "конфіденційною інформацією", "комерційною таємницею" потрібно вказати також і їх обов’язки, що накладає на них закон. В кінці розкрити причини припинення права на "конфіденційну інформацію", "комерційну таємницю".

В четвертому питанні пункту плану буде йти мова про захист прав осіб, що володіють "конфіденційною інформацією", "комерційною таємницею". Тут необхідно розкрити саме поняття захисту права в її юридичному значенні, та що входить в це поняття. Відомо, що захист прав виникає тоді, коли таке право особи порушено, або є реальна загроза його порушення. При освітленні даного питання потрібно вказати форму, порядок захисту права на "конфіденційну інформацію", "комерційну таємницю". Захист прав на "конфіденційну інформацію", "комерційну таємницю" здійснюється з допомогою відповідних способів, що встановлені законодавством України.

Підводячи підсумки дослідження слід звернути увагу на багатогранність розглянутої теми, її практичну значимість.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]