Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_Intel_Vlasnosti_Temy_Kursovykh_Zaoch_KhEP...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
335.87 Кб
Скачать

Завдання для написання курсових робіт

з курсу "Право інтелектуальної власності"

студентами заочної форми навчання факультету права та підприємництва.

(спеціальність - правознавство)

Навчальна дисципліна «Право інтелектуальної власності» передбачає поглиблене вивчення правовідносин, що виникають у суспільстві стосовно результатів творчої діяльності людини, тверде засвоєння правового механізму їх регулювання, отримання необхідних навичок кваліфікації результатів творчої діяльності, та захисту майнових і особистих немайнових прав авторів та володільців виключних прав як в Україні, так і за її межами.

Однією з форм надбання та закріплення знань в галузі права інтелектуальної власності є підготовка курсової роботи та її захист.

Під час написання курсової роботи студенти мають засвоїти понятійний апарат права інтелектуальної власності, його сутність і систему, особливості регулювання правовідносин, що виникають стосовно окремих об'єктів інтелектуальної власності, форми використання майнових прав, розпорядження ними, підстави, способи та порядок захисту від контрафактних дій.

Нижченаведений перелік тем є рекомендованим. Студенту надається право при виборі теми курсової роботи виходити зі свого інтересу до тієї чи іншої теми та власного бачення даної проблеми і по своєму формувати зміст праці. При виборі теми необхідно враховувати можливість доступу студента до джерел правової інформації.

В обов’язковому порядку робота повинна містити вступ, в якому слід зазначити актуальність обраної теми, та висновки за дослідженою темою. Висновки можуть викладатися в будь-якій формі: фундаментального аналізу досліджуваних правовідносин, своєї точки зору щодо певного нормативно-правового акту, власних пропозицій, або констатації власного бачення стану законодавства у досліджуваній галузі. При написанні курсової роботи варто уважно слідкувати за змінами чинного законодавства та публікаціями з проблем регулювання права інтелектуальної власності, в тому числі в електронних засобах інформації.

Методичні рекомендації для написання курсових робіт розроблені на основі чинного законодавства України та низки праць провідних фахівців в галузі інтелектуальної власності.

Підготовка роботи повинна починатись із глибокого засвоєння питань теми на рівні навчальної літератури, вчення нормативно - правових джерел, додаткової літератури, судової та адміністративної практики. При необхідності рекомендується звертатись за консультацією на кафедру і до інших спеціалістів. Лише після цього слід приступати до письмового викладення питань конкретної теми. При написанні роботи варто звернути увагу на її оформлення яке повинно бути акуратним містити:

Загальний обсяг курсової роботи (окрім третьої частини) повинен бути не менше 1 друкованого аркуша - 24-30 сторінок рукопису. При виконанні роботи машинописним шляхом обсяг роботи повинен складати не менш як 20 сторінок, при полуторному інтервалі, 14 кеглі, шрифті Times New Roman, та параметрах сторінки: праве поле – 10 мм, всі інші поля – 20 мм. Втім, якщо нема змоги виконати роботу на комп’ютері чи друкарській машинці варто написати її від руки.

Робота повинна мати самостійний характер, повністю розкривати зазначені питання плану. Слід звернути увагу як на загальну грамотність, так і на спеціальні правила зазначення використаних джерел: автор, назва роботи, місце її опублікування, конкретна сторінка.

Готова, належним чином оформлена курсова робота надається в деканат у встановлені ним терміни, але не пізніше ніж за місяць до екзаменаційної сесії. При поданні роботи в період сесії кафедра не гарантує її рецензування у встановлені терміни із всіма наслідками, що з цього випливають.

Зареєстрована та подана на кафедру робота рецензується у семиденний строк з моменту одержання викладачем. В рецензії вказуються як позитивні так і негативні сторони роботи, а окремо зазначаються питання, що виносяться на захист. Втім, при захисті комісія може задати інші питання теми роботи.

При захисті роботи її автор повинен дати чіткі і аргументовані відповіді, зробити пояснення по зауваженням. Після цього знання оцінюються колегіально з виставленням відповідної оцінки.

Робота може бути повернена студентові, якщо вона не відповідає встановленим вимогам :

  1. Не має самостійного характеру - суцільне списування із літературних джерел, абсолютна тотожність роботі іншого автора;

  2. Подання до рецензії ксерокопії (копії) роботи;

  3. Наявність грубих теоретичних помилок;

  4. Використання застарілих норм права, невикористання норм права взагалі;

  5. Не розкриття хоча б одного з питань теми;

  6. Поверховість суджень;

  7. Нехтування вимогами щодо оформлення роботи;

Допрацьовані чи повністю перероблені роботи повторно подаються для рецензування обов’язково разом із попередньою роботою та рецензією на неї.

Тема №1: Поняття права інтелектуальної власності.

План.

Вступ.

1.Інтелектуальна власність та її становлення. Роль інтелектуальної діяльності в соціально-економічному розвитку України.

2.Поняття та сутність права інтелектуальної власності.

3.Результати творчої діяльності як об’єкти правовідносин і їх взаємозв’язок.

Висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]