Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Soil_mineralogy.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1 Mб
Скачать

2. Інформаційний обсяг дисципліни

2.1. Лекційний курс

Шифр змістового модуля

Назва змістового модуля

Кількість аудиторних годин

Змістовий модуль 1.

Первинні мінерали ґрунтів і неглинисті компоненти тонкодисперсних фракцій ґрунтів.

12

Змістовий модуль 2.

Глинистиі мінерали ґрунтів.

16

Змістовий модуль 3.

Процеси утворення, трансформації, руйнування та переміщення глинистого матеріалу у ґрунтах

8

Змістовий модуль 4.

Мінералогічний склад основних груп зональних типів ґрунтів

10

Разом

46

2.2. Лабораторні заняття

Лабораторні заняття навчальною програмою не заплановані.

2.3. Практичні заняття

Шифр змістового модуля

Назва змістового модуля

Кількість аудиторних годин

Змістовий модуль 1.

Практична робота № 1. Вивчення експонатів зразків гірських порід і первинних силікатів і алюмосилікатів у мінералогічному музеї.

1

Змістовий модуль 1.

Практична робота № 2. Вивчення експонатів зразків мінералів-солей у мінералогічному музеї і діагностика сольових акумуляцій на ґрунтових монолітах.

1

Змістовий модуль 1.

Практична робота № 3. Вивчення експонатів зразків залізомісних порід, мінералів гідрооксидів Fe і Al у мінералогічному музеї і діагностика залізистих акумуляцій на ґрунтових монолітах.

1

Змістовий модуль 2.

Практична робота № 4. Виділення мулистої фракції ґрунту для мінералогічного аналізу. Дослідження фізико-механічних властивостей глин.

2

Змістовий модуль 3.

Практична робота № 5. Діагностика процесів руйнування і трансформації мінералів: розчинення, гідроліз, окислення.

1

Змістовий модуль 3.

Практична робота № 6. Діагностика процесів переміщення мінералів: вилуговування, лесиваж.

1

Змістовий модуль 4.

Практична робота № 7. Вивчення мінералогічного складу чорноземів за даними мінералогічного аналізу їхньої мулистої фракції.

1

Разом

8

2.4. Практика

Практика навчальною програмою не запланована.

2.5. Самостійна робота студента (денна форма навчання):

1. Процеси утворення мінералів і гірських порід в земній корі. Мінерали. Гірські породи. Ендогенні процеси. Екзогенні процеси. Метаморфічні процеси. Метасоматичні процеси.

2. Мінерали. Характерні ознаки мінералів. Основні риси систематики мінералів.Описи мінералів. Зовнішні ознаки мінералів.

3. Самородні мінерали. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

4. Мінерали сульфіди і арсеніди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

5. Мінерали галоїди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

6. Мінерали оксиди і гідрооксиди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

7. Мінерали нітрати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

8. Мінерали карбонати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

9. Мінерали сульфати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

10. Мінерали силікати і алюмосилікати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

11. Магматичні гірські породи. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

12. Осадові гірські породи. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

13. Зміна мінералогічного складу ґрунтів у процесі ґрунтоутворення. Відносний консерватизм мінералогічного складу ґрунтів. Чинники зміни мінералогічного складу ґрунтів. Тенденції змін мінералогічного складу ґрунтів. Наслідки змін в мінералогічному складі ґрунтів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]