Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
laboratorna12.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
2.6 Mб
Скачать

Вкраплення об'єкта

Інший спосіб використання данних, сворених в зовнішньому редакторі - це вкраплення. Можна навести декілька способів реалізації вкраплення.

Команда Insert/Вставка Object/Обьект відкриває діалогове вікно Object/Вставка обьекта, на закладці якого Create New/Создание вибирають назву редактора.

Після виконання команди, в робочому полі екрана з'являється рамка для створення об'єкта, а командний рядок і піктографічні панелі процесора Word замінюються відповідними рядками зовнішнього редактора. Щоб повернутись до процесора Word, після створення об'єкта досить клацнути поза рамкою,

Можна скористатися командою спеціального уставляння. Створений ін­шим редактором фрагмент виокремлюють та копіюють у буфер (практично у всіх редакторах це команда Edit/Правка Copy/Копировать. У відкритому файлі установлюють курсор у потрібному місці і виконують команду Edit/ПравкаPaste Special/Специальная вставка. В діалоговому вікні Paste Special/Специальная вставка активізують параметр Paste/Вставить і в переліку типів обирають тип об'єкта зовнішнього редактора.

Для редагування вкрапленого об'єкта можна двічі клацнути курсором на ньому або виконати команду Edit/Правка Ім'я об'єкта  Edit/Изменить або Open/Открыть. У випадку користування файлом на комп'ютері, де не інстальовано редактора, за допомогою якого створено вкраплений об'єкт, його неможливо поправити, тому виникає потреба змінити тип вкрапленого об'єкта. Для цього вмикають пункт Convert/Преобразо­вать команди Edit/Правка Ім'я об'єкта. У діа­логовому вікні Convert/Преобразование типа обьекта фіксують одну з двох можливостей:

  • Convert to/ Пре­­об­ра­зо­вать в  пе­ре­тво­рити формат вкрап­леного об'єк­та;

  • Activate as/Активизировать как  зберегти формат, для редагування відкривати відповідний редактор.

Уставляння математичних формул та символів

Для підготовки наукових текстів зі складними математичними формулами та символами використовують редактор формул Microsoft Equation. Для вве­ден­ня формули потрібно розмістити курсор у позиції уставляння першого сим­волу формули і виконати команду Insert/Вставка Object/Обьект. У пе­реліку редакторів вибрати рядок Microsoft Equation. У позиції курсора з'явиться рамка, а на екрані командний рядок і піктографічна панель Microsoft Equation.

У першому рядку піктографічної панелі є піктограми для введення математичних символів, які об'єднані у функціональні групи. Натискаючи на піктограмну групу, в списку символів вибирають потрібні.

Другий рядок містить піктограми шаблонів, за допомогою яких у текст можна ввести складні математичні об'єкти, такі як інтеграл, матриця, вирази в дужках тощо. Курсор редактора формул має L-подібну форму. Горизонтальна та вертикальна лінії вказують у якому місці формули буде введений наступний елемент.

Для форматування формул застосовують команди Format/Формат і Size/Размер з командного рядка редактора Microsoft Equation. Щоб повернутись до текстового режиму, потрібно клацнути курсором за межами рамки формули. Для внесення змін у формулу курсор наводять на формулу і двічі клацають лівою клавішею мишки. Для вилучення формули досить клацнути на ній один раз і, після утворення навколо формули рамки з маркерами, натиснути на клавішу Delete.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]