Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
09_BANKIVSKI_OPERACII_KURS.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
167.94 Кб
Скачать

4. Вивчення літературних джерел

І СКЛАДАННЯ БІБЛІОГРАФІЧНОГО ОПИСУ

Важливим етапом виконання курсової роботи є вивчення літературних джерел. Для цього студенти знайомляться з основною літературою, що рекомендується для вивчення дисципліни «Банківські операції». Додаткова література добирається студентом самостійно. Тут доцільно використовувати каталоги літератури (предметні й алфавітні каталоги бібліотек, вказівники статей у періодичних виданнях тощо). Ресурси мережі Internet є цінним джерелом отримання інформації, проте до таких даних слід ставитися виважено, повністю довіряючи лише офіційним сайтам.

Унаслідок копіткого вивчення літературних джерел розширюються та поглиблюються теоретичні знання, розвивається логічне мислення, виробляється критичне відношення до різних точок зору з теми, що досліджується.

Складання бібліографічного опису краще почати з робіт, надрукованих у поточному році, поступово переходячи до робіт, які вийшли друком у попередні роки. Такий порядок полегшує вивчення теми з урахуванням вимог сучасності. Опис літературних джерел, які використовуються, необхідно робити за загальноприйнятою формою, наведеною в додатку Б.

Заздалегідь складений бібліографічний опис у процесі виконання курсової роботи доповнюється та уточнюється.

5. Порядок збору й обробки даних про роботу

КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ

Виконання курсової роботи передбачає не лише теоретичне опрацювання теми. Так, обов’язковою вимогою є проведення дослідження шляхом аналізу фактичних даних роботи комерційних банків.

Джерелами отримання таких даних можуть бути монографії, публікації науковців і фахівців-практиків з банківської справи в періодичних виданнях, офіційні сайти Національного банку України й комерційних банків та ін.

Однак, використовуючи ці матеріали, необхідно враховувати методику розрахунків і отримання тих чи інших даних. Цифровий матеріал, який використовується в роботі, повинен бути порівняльним. Тому під час збору та обробки фактичних матеріалів необхідно використовувати методи економіко-статистичного аналізу. Зібраний матеріал треба згрупувати, наприклад, у таблиці. Таблиці повинні бути не громіздкими, а зручними та зрозумілими. Для забезпечення наочності доцільно використовувати графіки, діаграми та схеми, що дають можливість ілюструвати виявлені в процесі дослідження пропорції та тенденції.

6. Виконання курсової роботи

Курсова робота повинна містити такі структурні елементи:

– титульний аркуш;

– реферат;

– зміст;

– вступ;

– основну частину;

– висновки;

– список використаних джерел;

– додатки (за необхідності).

Титульний аркуш є першою сторінкою курсової роботи і править за основне джерело бібліографічної інформації, необхідної для оброблення та пошуку документа.

Реферат призначений для ознайомлення з курсовою роботою. Він має бути стислим та інформативним. Реферат розмішується безпосередньо за титульним аркушем, починаючи з нової сторінки.

Реферат повинен містити:

– відомості про обсяг курсової роботи, кількість рисунків, таблиць, додатків і джерел;

– текст реферату;

– перелік ключових слів.

Текст реферату має відображати подану в курсовій роботі інформацію у такій послідовності:

– об’єкт дослідження;

– мета роботи;

– методи дослідження;

– результати дослідження та їх новизна;

– взаємозв’язок з іншими роботами;

– рекомендації щодо використання результатів роботи;

– економічна ефективність;

– значимість роботи та висновки.

Реферат має вміщувався на одній сторінці формату А4.

Ключові слова, що є визначальними для розкриття суті курсової роботи, розміщують після тексту реферату.

Перелік ключових слів містить від 5 до 15 слів (словосполучень), надрукованих великими літерами в називному відмінку в рядок через кому.

Зміст роботи розташовують безпосередньо після реферату, починаючи з нової сторінки. До змісту включають: перелік умовних позначень, символів, одиниць скорочень і термінів; вступ; послідовно перелічені назви всіх розділів, підрозділів, пунктів і підпунктів (якщо вони мають заголовки); висновки; список використаних джерел; додатки.

У лаконічному вступі до курсової роботи (близько двох сторінок) відмічається актуальність і практична значимість обраної теми, проблеми, що в ній висвітлюються. Дається оцінка сучасного стану проблеми. Важливо відзначити ступінь вивчення теми в економічній літературі, вказати на дискусійні питання, сформулювати мету та завдання роботи.

Основна частина роботи розкриває зміст теми відповідно до основних питань плану.

Виклад кожного розділу роботи слід розпочинати з суті справи, з постановки питання, з’ясування сутності економічного явища чи процесу, що аналізуються. Потім переходити до характеристики властивих цьому процесу рис і особливостей.

Положення роботи не повинні бути декларативними. Кожне з них потрібно підкріплювати науковою аргументацією, системою доказів і пояснень. Для підтвердження висновків у роботі можуть наводитися цитати з використаних джерел. Але занадто захоплюватися ними не слід. Цитати та статистичні дані, що наводяться в тексті, обов’язково повинні мати посилання на джерела.

Висновки розмішують безпосередньо після викладення основної частини роботи, починаючи з нової сторінки.

У висновках наводять оцінку одержаних результатів роботи з урахуванням світових тенденцій вирішення поставленої задачі, зазначають можливі галузі використання цих результатів.

Висновки при цьому повинні бути короткими, органічно витікати зі змісту роботи, а не зачіпати ті аспекти, які не розкривались автором.

Текст висновків бажано поділяти на пункти.

Перелік джерел, на які є посилання в основній частині курсової роботи, наводять у кінці тексту з нової сторінки. Бібліографічні описи в переліку посилань подають у порядку, за яким вони вперше згадуються в тексті.

У додатках вміщують матеріал, що є необхідним для повноти змісту, проте включення якого до основної частини може змінити впорядковане та логічне уявлення про роботу.

Сюди відносяться таблиці, графіки, схеми та інші допоміжні матеріали, які через великий обсяг, специфіку викладення чи форму подання не можуть бути внесені до основної частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]