Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osnovi+Reklama+i+PR+.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
354.3 Кб
Скачать

2. Мета та завдання навчальної дисципліни

Мета викладання дисципліни – ознайомити студентів з понятийним апаратом, алгоритмом діяльності в рекламі та паблік рилейшнз.

Головні завдання дисципліни: ознайомити студентів із сферами практичного застосування реклами і паблик рилейшнз, специфікою діяльності служб реклами і зв`язків з громадськістю, професійною культурою комункатора, структурою комунікацій в реклімі паблік рилейшнз.

У результаті вивчення данного курсу студент повинен

Знати:

  • визначення паблік рилейшнз;

  • визначення реклами;

  • загальну історію становлення реклами і паблік рилейшнз як професійнлї діяльності;

  • положення етичних кодексів паблік рилейшнз;

  • основні процеси зовнішньої та внутрішньої комунікації;

  • особливості організаційної і функціональної структури служби зв’язків з громадськістю в органах влади, політичних і громадських організаціях, державних установах, комерційних організаціях, військових і силових структурах, відділу реклами в організації і рекламної агенції.

Уміти:

  • володіти понятійним апаратом сфери реклами і паблік рилейшнз;

  • застосовуватиотриманні знання на практиці;

  • визначати піар-підходи;

  • визначати цільові групи громадськості.

3. Програма навчальної дисципліни

Модуль 1.

Паблік рилейшнз в сучасному світі. Професійна культура pr-фахівця

Тема 1.1 Паблік рилейшнз як соціальний феномен

Інформаційні джерела курсу, огляд рекомендованої літератури та методичні рекомендації до самостійної роботи.

Комунікативні сфери діяльності. Паблік рилейшнз, реклама, паблісіті, пропаґанда, прес-посередництво, громадська діяльність, маркетинг, мерчандайзинг. Спільне і загальне між рекламою і паблік ринйшнз.

Паблік рилейшнз у сучасному світі. Взаємозалежність соціальних суб’єктів, необхідність регулювання їх взаємодії, налагодження сприятливих стосунків між соціальними групами (партнерами), управління соціальними відносинами. Соціально-економічні умови функціонування паблік рилейшнз.

Наукові визначення паблік рилейшнз. Розмаїття визначень. Паблік рилейшнз як функція управління, спрямована на формування громадської думки, налагодження взаєморозуміння і доброзичливості, комунікація, управління, створення іміджу, створення інформації.

Напрямки сучасної діяльності паблік рилейшнз (зв’язки з громадськістю, управління корпоративним іміджем, створення сприятливого іміджу особистості (організації), створення відносин із ЗМІ, робота з внутрішньою громадськістю, взаємовідносини з інвесторами, проведення мобілізаційних та презентаційних заходів, управління кризовими ситуаціями, управління процесом адекватного сприйняття аудиторією повідомлень).

Організаційна роль, функції і принципи діяльності. Функції в бізнесі і суспільстві: контроль думок і поведінки громадськості, реагування на громадськість, досягнення взаємовигідних відносин, встановлення довірчих відносин, створення позитивного іміджу. Принципи об’єктивності, чесності, професіоналізму, додержання вимог етики, технологічності.

Цінність паблік рилейшнз. Надання системності прагненням згоди, взаємодопомоги, довіри, соціальної відповідальності. Представлення інтересів різних груп громадськості, встановлення відносин порозуміння і соціальної справедливості, попередження конфліктів.

Структура PR-діяльності, загальні принципи її побудови і оцінки. Формула “Цінності – потреби – інтереси – відносини – думки – дії”. Аналіз якості та кількості інформаційного продукту PR.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]