Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фрагмент Метод. обеспеч-я по Хоз пр-су для студ...docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
32.5 Кб
Скачать

Тема 12. Виконання судових актів господарського суду

Завдання для самостійної роботи:

1. Вирішіть задачу.

Господарський суд задовольнив вимоги державного підприємства «Витік» про стягнення з відкритого акціонерного суспільства «Іскра» ЗО тис. гривень. Крім того, їм був стягнутий з відповідача штраф за невиконання ухвали господарського суду і державне мито, від сплати якого державне підприємство було звільнене. Для виконання рішення господарським судом був виданий наказ на стягнення перерахованих сум.

Визначить учасників виконавчого провадження за даним рішенням.

2. Вирішіть задачу.

Господарський суд виніс рішення про стягнення 80 тис. гривень з ЗАТ «Цветмет» на користь металургійного заводу. Після отримання рішення і наказу господарського суду, металургійний завод пред'явив наказ для виконання до державної виконавчої служби, який і був виконаний.

Переглядаючи рішення в касаційному порядку, Вищий господарський суд України відмінив рішення місцевого господарського суду і направив праву на новий розгляд до господарського суду першої інстанції. При новому розгляді справи в позові металургійному заводу було відмовлено.

Чи може ЗАТ «Цветмет» претендувати на повернення стягнутих сум? Якщо так - то яким чином? Обґрунтуйте відповідь посиланнями на відповідні норми закону.

3. Чи можуть бути прийняті до примусового виконання наступні документи:

а) виданий 10 місяців тому наказ господарського суду про стягнення з електромеханічного заводу 800 тис. грн. за недопоставку запчастин;

б) видана 1 місяць тому копія рішення господарського суду про визнання недійсним договору;

в) дублікат наказу господарського суду про стягнення 1 млн. грн. з відстрочкою виконання на 6 місяців, виданий рік тому.