Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktich_roboti.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
549.38 Кб
Скачать

6. Виконання практичної роботи

7. Умова завдань.

Завдання 1.

Умова :

Підприємство отримало безкоштовно технологічне обладнання, вартість якого згідно із супровідними документами 200 тис. грн. Обладнання доставлене транспортною організацією за 1150грн. з ПДВ на умовах подальшої оплати. Монтаж обладнання підприємство здійснило власними силами (нарахована заробітна плата 1200 грн. та використано матеріалів на суму 900 грн.).

Зробити необхідні бухгалтерські записи.

Задача № 2.

Умова :

Підприємство отримало безкоштовно технологічне обладнання. Згідно із супровідними документами його вартість 30000 грн. Устаткування було доставлено транспортною організацією за 360 грн. з ПДВ на умовах наступної оплати. Монтаж і випробування обладнання підприємство здійснило власними силами (нарахована заробітна плата у сумі 600 грн. і витрачено матеріалів, які були раніше закуплені для виробництва основної продукції за 390 грн.).

Скласти проводки у таблиці

Таблиця 2

з/п

Первинний документ

Зміст господарської операції

Сума, грн..

Кореспонденція рахунків

Дт

Кт

1

2

3

4

5

6

8. Контрольні запитання:

1. Назвіть первинний документ з обліку основних засобів, який використовується для отримання і вибуття окремих об’єктів основних засобів.

2. Що є об’єктом аналітичного обліку основних засобів?

3. Назвіть основні шляхи надходження основних засобів на підприємство.

4.Перерахуйте усі випадки використання акта приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів за формою ОЗ – 1.

5.Де ведеться синтетичний облік основних засобів?

9. Підбиття підсумків заняття та оцінка виконаної роботи.

Після виконання практичної роботи.

Студент повинен знати: законодавчі та інструктивні матеріали з обліку основних засобів, рахунки для обліку операцій з основними засобами, документальне оформлення операцій.

Студент повинен вміти: заповнити бухгалтерські документи по обліку основних засобів, скласти кореспондецію рахунків з обліку основних засобів, дати відповіді на контрольні запитання по темі.

10. Домашнє завдання:

Повторити тему «Облік основних засобів, нематеріальних активів та виробничих запасів», оформити практичну роботу № 5.

Практична робота № 6 Тема: «Облік праці та її плати»

Робоче місце: Кабінет 48 бухгалтерського обліку.

Тривалість занять: 2 години

Матеріально технічне забезпечення: Інструкційна картка, план рахунків бухгалтерського обліку, розрахунково-платіжна відомість, первинні документи з обліку нарахування заробітної плати, альбом первинних документів, збірник типових бухгалтерських проводок, комплект завдань, калькулятори.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]