Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основ вказів. студентам на виробн. практ. після...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
66.05 Кб
Скачать

Основні вказівки студентам по виробничій практиці після 3 курсу.

Практика відноситься до 4 курсу, тому при заповненні всіх документів з практики писати не 3 курс, а 4 курс.

Тривалість з 03 по 30 вересня включно (4 тижні).

За 2 тижня до початку практики зв’язатись з керівництвом місця проходження практики (далі МП) для перевірки наявності в них договору про практику та оформлення Вам перепустки на 01 вересня. В першу чергу це стосується тих, хто йде на місця практики від НУХТ, а не за індивідуальними договорами (особливо якщо йдуть на ТЕЦ-6).

Перший день проходження практики

1. З’явитись 03 вересня на 900 на підприємстві (організації) - МП з щоденником та направленням на практику.

У кого МП в структурних підрозділах чи регіональних філіях Київобленерго та Київенерго повинні з’явитись в перший день практики в центральному офісі для проведення з Вами інструктажа з техніки безпеки, а на другий день Ви їдете безпосередньо на МП.

2. Віддати направлення на практику відповідальному за виробничу практику з МП.

3. У щоденнику в строчці “Прибув” поставити печатку МП, підпис відповідальної особи МП з вказуванням її прізвища, ініціалів і посади та дату початку практики.

4. Прослухати інструктаж з ТБ та ОП перед зарахуванням на практику та розписатись у відповідному журналі.

Перші дні проходження практики

1. Прослідкувати щоб на МП вийшов відповідний наказ про зарахування на підприємство на час практики і там було Ваше прізвище, інакше практика не зараховується.

2. Взяти у керівника практики від підприємства (далі КПП) тему індивідуального завдання (спецпитання), адже він краще ніж керівник практики від кафедри (далі КПК) знає на яку тематику індивідуальних завдань у нього є матеріали. Обов’язково узгодити цю тему з КПК, бо наявність ідентичних чи майже ідентичних тем індивідуального завдання серед студентів двох груп не допускається.

3. Скласти з КПП календарний графік проходження практики та в разі потреби узгодити його з КПК.

4. У КПП та в разі потреби у керівництва МП (директор, гол. енергетик, нач ел/цеху, тощо) взяти всі матеріали для звіту які в них є, щоб потім вони на місяць не пішли у відпустку і доступу до цих матеріалів у Вас би не було.

Загальні положення під час проходження практики

  1. Підпорядковуватись розпорядку МП незалежно від того на робочому Ви місці чи ні.

  2. Виконувати всі позиції календарного графіка проходження практики.

  3. Старатись кратко ознайомитись з роботою всіх служб МП (в першу чергу енергосервісних служб, якщо це підприємство чи організація).

  4. Активно приймати участь у виконанні різних робіт, уважно спостерігати їх, записувати основні етапи, фотографувати найбільш показові моменти. По–можливості приймати участь в цих роботах.

  5. Попросити організувати екскурсії по території МП чи на її філії, в першу чергу по енергооб’єктам (наприклад на потужну підстанцію “Київобленерго” на території області).

  6. З МВ № 3393 уточнити які вихідні матеріали необхідні для виконання в перспективі по МП дипломного проекта (далі ДП) бакалавра чи спеціаліста, Якщо ці матеріали є в достатній кількості, можно їх зібрати під час практики і починати вже зараз працювати над ДП.

  7. Якщо на МП є звіти з:

    • проведеного обстеження (аудиту) чи реконструкції електромережі;

    • проведеного комплексного обстеження (аудиту) чи реконструкції енергогосподарства;

    • проведеного техніко-економічного обґрунтування модернізації (реконструкції) енерго- (електро-) господарства – наприклад встановлення власних джерел живлення, зокрема нетрадиційних, відновлювальних;

    • розроблених норм споживання паливно-енергетичних ресурсів;

    • тощо,

можно розглянути можливість виконання в перспективі по цим матеріалам дипломної чи магістерської роботи.