Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ оформлення.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
315.9 Кб
Скачать

2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, підпунктів, рисунків, таблиць і формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять. На наступних сторінках номер проставляється у верхньому правому куті сторінки без крапки в кінці. Наприклад:

3

ВСТУП

Такі структурні частини роботи, як: «ЗМІСТ», «ЗАВДАННЯ», «РЕФЕРАТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ, СКОРОЧЕНЬ І ТЕРМІНІВ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» не мають порядкового номера. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номеру крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу. Наприклад:

64

Розділ 3 аудит грошових коштів підприємства

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «3.4.» (четвертий підрозділ третього розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу. Наприклад:

2.4. Порядок відображення інформації щодо наявності та руху грошових коштів у звітності підприємства

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.1.» (перший пункт третього підрозділу другого розділу). Потім, у тому ж рядку, наводять заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Якщо всередині пунктів або підпунктів за змістом повинні бути перелічення, то перед переліченням ставлять двокрапку, перед кожною позицією першого рівня деталізації ставлять букву із дужкою або дефіс, перед кожною позицією другого рівня деталізації ставлять арабську цифру із дужкою. Наприклад:

Класифікація витрат на виробництво продукції здійснюється:

а) за місцем виникнення витрат:

1) витрати виробництва;

2) витрати цеху;

3) витрати ділянки;

б) за видами витрат:

1) витрати за економічними елементами;

2) витрати за статтями калькуляції.

або

Використовують такі форми організації ведення бухгалтерського обліку:

- введення до штату підприємства посади бухгалтера або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером;

- користування послугами спеціаліста з бухгалтерського обліку, зареєстрованого як підприємець;

- ведення на договірних засадах бухгалтерського обліку централізованою бухгалтерією або аудиторською фірмою;

- …

3. Ілюстрації

Ілюстрації необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації, розміри яких більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або у додатках.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номеру ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад:

Рис.1.2. Класифікація витрат (другий рисунок першого розділу).

Номер ілюстрації, її назву і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Наприклад:

Балансові рахунки бухгалтерського обліку

Основні

Регулюючі

Контрактивні

Контрпасивні

Рис. 3.2. Класифікація рахунків за самостійністю використання