Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
педпрактика 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать

Методика виконання дослідних завдань

Тему курсової роботи з методики навчання іноземних мов ви обираєте до початку педагогічної практики. У процесі консультацій з науковим керівником узгод­жуються план, рекомендована література, складається бібліографія, розпочинається робота з опрацювання наукових методичних джерел. Перед виходом на педагогічну практику ви отримуєте від наукового керівника конкретні дослідні завдання на період педагогічної практики.

Студенти V курсу у перші дні практики разом з методистом або самостійно планують дослідну роботу з методики, яка може продовжувати дослідження, розпочаті на IV курсі, або ж стосуватися інших цікавих студенту методичних проблем.

Теми досліджень та відповідні види роботи на період практики записуються вами в індивідуальному плані (розділ "Науково-дослідна робота").

Матеріали досліджень та їх результати фіксуються у щоденнику педагогічних спостережень.

Наприкінці практики ви подаєте звіт про виконання дослідної роботи. У звіті зазначаються завдання дослідження, його об'єкти та методика проведення, резуль­тати і висновки.

Підбиття підсумків педагогічної практики

За наслідками педагогічної практики ви готуєте і подаєте керівникам педагогічної практики такі звітні матеріали:

    • календарно-тематичний план;

    • всі плани проведених уроків;

    • повний конспект трьох уроків з допоміжних засобів навчання;

    • методичну розробку позакласного заходу, проведеного іноземною мовою;

Критерії оцінювання студентів за підсумками педагогічної практики

За результатами практики студентам виставляються оцінки «відмін­но», «добре», «задовільно», «незадовільно». Оцінка виставляється окремо за кожен вид роботи, а саме:

  • за навчальну роботу (враховується кількість і якість проведених вами уроків;

- кількість відвіданих уроків учителів та своїх колег-практикантів, участь у їх аналізі; якість поданих конспектів уроків з ескізами допоміжних засобів

навчання; береться до уваги також оцінка вашої діяльності учителем іноземної мови);

  • за позакласну роботу з іноземної мови;

  • враховується вся ваша позакласна робота; якість проведеного залікового виховного заходу і оформлення його методичної розробки;

При оцінюванні вашої роботи береться до уваги також культура оформлення звітної документації.

Підсумки педагогічної практики студентів підбиваються на робочій нараді або засіданні педагогічної ради школи, гімназії чи ліцею за участю всіх студентів, а також на засіданнях кафедр педагогіки, психології і кафедри методики викладання іноземних мов.