Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2010_MetodNaskrizPrakt_1-3kurs.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.07 Mб
Скачать

2.1.2. Технологічна практика

Основним завданням технологічної практики (практики із спеціальності) є придбання професійних умінь і навичок із спеціальності у поєднанні з закріпленням, розширенням і систематизацією одержаних у вищому навчальному закладі знань на основі вивчення ринкової економіки, наукової організації праці і управління конкретного підприємства, закладу, установи, організації, придбання практичного досвіду, розвиток професійного мислення, прищеплення умінь організаторської діяльності в умовах трудового колективу.

Під час технологічної практики передбачається виробнича робота студентів, на період якої підприємства надають студентам згідно з діючим законодавством оплачувані робочі місця (посади), які відповідають одержаним робітничим професіям і спеціальності, з якої навчається студент.

Характер виконання кожним студентом робіт повинен періодично змінюватися з тим, щоб він освоїв весь цикл основних робіт у галузі з його майбутньої спеціальності.

З цією метою кафедрами (цикловими комісіями) навчальних закладів розробляються згідно з програмами практики завдання студентам, де вказується приблизний перелік робочих місць і тривалість роботи на цих місцях, а також основні питання, з якими повинен ознайомитися студент період технологічної практики.

Порядок проведення, керівництва, оплати працівників і керівників практики, звітність здійснюється згідно з Положенням про організацію практичної підготовки студентів вищих навчальних закладів.

2.1.3. Професійна практика

Професійна практика — заключна ланка практичної підготовки і проводиться з метою узагальнення і вдосконалення знань, практичних умінь та навичок на базі конкретного суб'єкта господарювання, оволодіння професійним досвідом та готовності майбутнього фахівця до самостійної трудової діяльності, збору матеріалів для написання дипломного проекту (роботи).

Основним завданням професійної практики є безпосередня практична підготовка до самостійної роботи на посадах освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра, поглиблення та закріплення теоретичних знань та практичних умінь із спеціальності та навчальних дисциплін циклу професійної і практичної підготовки, набуття досвіду організаційної, виховної роботи в колективі, уміння працювати з фактичним матеріалом виробничої діяльності підприємства і використовувати його для виконання кваліфікаційного завдання.

Професійна практика студентів проводиться в індивідуальному порядку. Кожен із студентів-практикантів знаходиться в ролі помічника (дублера) керуючого відповідними структурними підрозділами підприємств аграрної галузі.

Бажано направляти студентів па професійну практику до підприємств установ і організації, до яких вони після закінчення навчального заклад) будуть направлені на роботу.

За наявності вакантних місць студенти можуть зараховуватися на штатні посади, якщо робота на цих посадах задовольнятиме вимоги програми практики.

Зміст практики, приблизний перелік робочих місць і тривалість роботи студентів під час практики визначається програмами і завданнями професійної практики.

Студенти, які навчаються на останньому курсі заочного відділення також можуть бути направлені, в необхідних випадках, на професійну практику для ознайомлення з обраною спеціальністю і підготовки та збору

матеріалів для дипломного проекту (роботи).

У період професійної практики студентам заочної форми навчання за місцем роботи може бути надано місячну відпустку без збереження заробітної плати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]