Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012-МетодичкаКРМодел Буклет.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
385.54 Кб
Скачать

14

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ І ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

"ХЕРСОНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ"

Біолого-технологічний факультет

Кафедра годівлі тварин

Методичні рекомендації

до написання курсового проекту з дисципліни:

«Моделювання технологічних процесів у тваринництві»

(модуль 3 - Моделювання технологічних процесів свинарського підприємства із замкнутим циклом виробництва)

для спеціальності 7.09010201 (8. 09010201)

«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

факультет біолого - технологічний

спеціалісти 5 курс 10 семестр (магістри 6 курс 2 семестр)

Херсон – 2012

УДК: 636.083

Методичні рекомендації розглянуті на засіданні кафедри годівлі тварин (протокол №6 від 26.01.2012 р.)

Рецензент: доктор с.-г. наук, професор,

Нежлукченко Т.І..

Вовченко Б.О., Пентилюк С.І. // Методичні рекомендації до написання курсового проекту з дисципліни: «Моделювання технологічних процесів у тваринництві». – РРВ: «Колос». ХДАУ, 2012, 22 с.

В методичних розробках викладені план і методика виконання курсового проекту за темою модуля 3 навчальної дисципліни.

УДК: 636.083

© Вовченко Б.О., 2012

© Пентилюк С.І., 2012

Загальні положення виконання курсового проекту

Курсовий проект на тему «Моделювання технологічних процесів свинарського підприємства із замкнутим циклом виробництва” є підсумковим етапом вивчення технологічних дисциплін, що базується на раніше отриманих знаннях з розведення, годівлі та утримання тварин, механізації виробничих процесів, а також дозволяє оцінити вміння студентів аналізувати та узагальнювати дані літературних джерел, обґрунтувати висновки і розробляти пропозиції виробництву.

При оцінці курсового проекту необхідно враховувати творчий характер її виконавця, що обумовлює постанову таких вимог:

  1. Конкретне розкриття головних положень проблеми.

  2. Відповідність заданих параметрів (напрямок, об’єм і технологія виробництва) згідно із завданням.

  3. Обґрунтування зоотехнічних вимог з урахуванням технології утримання, годівлі, відтворення стада і механізації виробництва свинини, технологічних процесів до конкретних господарських умов.

  4. Дотримання всіх стандартних вимог щодо оформлення курсового проекту.

1. Основні вимоги до написання курсового проекту

1.1. При написанні курсового проекту студент повинен обов’язково посилатися на авторів літературних джерел, з яких запозичено матеріали або окремі результати.

1.2. У курсовому проекті необхідно стисло, логічно й аргументовано викладати зміст і результати досліджень, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології.

1.3. Текст курсового проекту повинен бути друкованим або рукописним, написаний чітким почерком. Її необхідно писати, залишаючи береги таких розмірів: лівий – 25 мм, правий – 10 мм, верхній – 20 мм, нижній – 20 мм.

1.4. Щільність тексту повинна бути однаковою, до 30 рядків на сторінці, або 1,5 інтервали при компютерному друці.

1.5. Заголовки структурних частин курсового проекту “ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”…. пишуть великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів пишуть маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Відстань між заголовками та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам. Кожну структурну частину курсової роботи починати з нової сторінки.

1.6. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою курсового проекту є титульний аркуш, який уключають до загальної нумерації сторінок курсової роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують. Номер розділу ставлять після слова “Розділ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка пишуть заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: 2.3. (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: 1.3.2. (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в курсовому проекті безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках курсового проекту, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, малюнок або креслення, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або у додатках.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують відповідно у межах розділу, за винятком ілюстрацій, показаних у додатках.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) у межах розділу. При перенесенні частини таблиці на інший аркуш (сторінку) пишуть слова “Продовження таблиці” і вказують номер таблиці, наприклад: Продовження табл. 1.

Формули в курсовому проекті (якщо їх більше одної) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номер формули пишуть біля правого берега аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках.

    1. Таблиці Цифровий матеріал, як правило, повинен формлятися у вигляді таблиць.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і пишуть симетрично до тексту. Назву починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони самостійні.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї у тексті, таким чином, щоб її можна було читати без оберту переплетеного блоку курсового проекту або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш (сторінку), назву вміщують тільки над її першою частиною. Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину над іншою у межах однієї сторінки. Якщо текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна замінити лапками, якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні його замінюють словами “Те ж”, а далі лапками. Ставити лапки замість цифр, марок, знаків, математичних і хімічних символів, які повторюються, не слід. Якщо цифри або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подаються, то ставлять прочерк.

1.8. Формули Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають із слова “де” без двокрапки.

Рівняння і формули треба виділяти з тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули потрібно залишати не менше одного вільного рядка.

Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знака рівності (=) або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) і ділення (:).

1.9. Посилання При написанні курсового проекту студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, що наводяться в роботі, або на ідеях і висновках яких розробляються проблеми, задачі, питання, виявленню яких присвячено курсовий проект. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей про цитування документа, дають необхідну інформацію щодо нього, допомагають з’ясувати його зміст, мову тексту, обсяг.

У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «див. табл. 1.3».

1.10. Список використаних джерел Джерела можна розміщувати в списку одним із таких способів:

- у порядку появи посилань у тексті;

- в алфавітному порядку прізвищ перших авторів у хронологічному порядку.

Приклад оформлення бібліографічного опису у списку джерел наводять у курсовому проекті.

Характеристика джерела

Приклад оформлення

Монографія

(один, два або три автори)

Чотири автори

П’ять і більше авторів

Перекладні видання

Збірники наукових праць

Журнали

Тези доповідей

Дисертації

Никитченко И.Н. Гетерозис в свиноводстве. – Л.: Агропромиздат, 1987. – 2 5с.

Майоров А.П., Козловский В.Г., Тоньшева И.И. Гибридизация свиней в Сибири. – М.: Россельхозиздат, 1983. – 127с.

Основы создания гибких автоматизированных производств /Л.А. Пономаренко, Л.В. Адамович, В.Т. Музычук, А.Е. Гридасов/ Под ред. Б.Б.Тимофеева. – К.: Техніка, 1986. – 144с.

Системный анализ инфраструктуры как элемент народного хозяйства /Белоусова Н.И., Вишняк Е.И., Левит В.Ю. и др. – М.: Экономика, 1981. – 62с.

Гроссе Э., Вайсмангель Х. Химия для любознательных: Пер. с нем. – М.: Химия, 1980. – 392с.

Лебедев Ю.В. Интенсификация селекционной работы в свиноводстве //Теория и методы индустриального производства свинины/ Сб. науч. тр.- Л.: Агропромиздат, 1986. – С. 51-56

Коваленко В.П. Лісний В.А. Регіональне відтворення поголів’я свиней // Тваринництво України. – 1997. - №5. – С. 8-9

Топіха В.С. Новий заводський тип свиней породи дюрок української селекції //Тези доп.між.кон. “Шляхи підвищення виробництва та поліпшення свинини.” – Харків. – 1995. – С.5

Медведев В.А. Формирование мясности свиней методы ее повышения: Автореф. дис…докт. с.-х. наук. – Харьков, 1972. – 60 с.

1.11. Обсяг курсового проекту повинен бути у межах 25-30 і не більше 40 сторінок друкованого (рукописного) тексту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]