Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMKD_2012-ct.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
295.94 Кб
Скачать

2. Система контролю та оцінювання навчальних досягнень студентів в умовах кмсонп

2.1 Загальна інформація про організацію учбового процесу та самостійної роботи студента

З ЧНУ введена модульна система фіксації результатів навчання кожного студента. Вона полягає в тому, що студент під час семестру виконує різні завдання, за які періодично звітує, набираючи ту чи іншу кількість балів. Кожен модуль, складається з декількох навчальних елементів, будь-який з них за результатом контролю знань дає певне число балів студенту. Під час семестру студент може набрати 70 балів за сумою всіх модулів (їх може бути від 2-х і більше. Кількість модулів визначає викладач, який читає курс, виходячи з доцільності та обсягу навчальних годин, які на цей курс відведено. Під час сесії на кінцевому т.зв. „модуль-контролі” студент додатково може набрати до 30 балів, отже загальна сума за семестр складає 100 балів. За сумарним результатом цих випробувань і виставляється остаточна оцінка (див. таблицю 1).

Таблиця 1.

Сума набраних балів за семестр (ECTS)

Оцінювання в системі ЕСТS

Оцінка (національна шкала)

Примітка

90–100

А

5 (відмінно)

82–89

В

4 (добре)

75–81

С

4 (добре)

69–74

D

3 (задовільно)

60–68

E

3 (задовільно)

35–59

2 (незадовільно)

з можливістю повторного складання

1–34

F

2 (незадовільно)

повторне вивчення курсу

Згідно з таблицею 1, студенти, які набрали в семестрі менше 35 балів (рівень F) повинні повторно пройти цей курс. Студенти рівня FX можуть один раз повторно спробувати скласти іспит. Інші – отримують відповідні оцінки. Оскільки в семестрі студент не може набрати більше 70-и балів, то без іспиту йому неможливо отримати рівень вищий, ніж D, тобто 3 (задовільно). З цієї причини, студентам надається можливість під час семестру набрати додаткову кількість балів (до 30-и) за рахунок виконання індивідуальних науково-дослідних завдань (ІНДЗ) (не обов’язкових для всіх, тобто добровільно виконаних завдань) і, таким чином, не складаючи іспиту набрати в сумі до 100 балів. Будь-який студент може отримати додаткові бали за відповіді на питання, що в лекційному курсі винесені на самостійне опрацювання, і включені у білет контрольної роботи, а також за розв’язування задач підвищеної складності.

2.2 Регламент модульної системи для студентів 3-го курсу кафедри будівництва і архітектури з предмету “Хімія”

Під час семестру (курс розрахований на 1 семестр) студенти слухають лекції та виконують лабораторні роботи за планом (див. роб. план). Паралельно за відповідним графіком вони повинні звітувати про одержані в ході навчання знання, що дасть їм можливість здобути ту чи іншу кількість балів. Форми такого контролю знань є двох видів: поточний (протягом навчального семестру) і підсумковий (під час екзаменаційної сесії).

По різних видах поточного контролю в курсі „Хімії” під час семестру студент може набрати до 70 балів, а саме:

  • Контроль лабораторних робіт (КРЛ) (3 КРЛ по 10 балів) .................30 балів;

  • Модульна контрольна робота (МКР) (2 МКР).....................................40 балів;

70 балів

Під час сесії на підсумковому модуль-контролі студент має можливість набрати до 30 балів, тобто загальна максимальна сума балів становить 100. Остаточна оцінка виставляється за критерієм сумарно набраного числа балів (див. Табл. 1.).

Білет до поточного і підсумкового модуль-контролю включає 1 питання із теоретичного курсу та 4 питання практичного характеру. Приклади білетів різних видів контролю наведено нижче.

Для того, щоб студент за курс „Хімія” мав можливість набрати 100 балів під час навчального семестру, тобто не складаючи іспиту за відповідний курс одержати оцінку А, В, С, передбачені індивідуальні науково-дослідні завдання (ІНДЗ). В курсі „Хімії” вони будуть запропоновані як:

а) розв’язані і захищені 20 задач з типів, що розглядались на заняттях і 20 задач з типів, винесених на самостійне опрацювання ........................................15 балів

б) написання та захист реферативної курсової роботи..............................15 балів

30 балів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]