Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПР з ФО.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.07 Mб
Скачать

Практична робота №10 «Облік операцій по оплаті праці на підприємстві» до теми «Облік праці, її оплати і відрахувань».

Мета: закріплення знань теорії, розрахунок і відображення по операціям нарахування і оплати праці, нарахування і сплати відрахувань на соціальні заходи, виплат за листом непрацездатності, відпускних.

Критерії оцінювання практичної роботи.

Оцінка «відмінно» виставляється студенту за глибокі знання навчального матеріалу з теми, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, чітко, лаконічно, логічно послідовно відповідати на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язуванні практичних завдань і який виконав практичні завдання без помилок за всіма перерахованими пунктами в аудиторії.

Оцінка «добре» виставляється студенту за міцні знання навчального матеріалу з теми, аргументовані відповіді на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язанні практичних завдань, який виконав всі практичні завдання за всіма перерахованими пунктами в аудиторії, при цьому допустив незначні помилки і мав невеликі недоліки і у плині аудиторного заняття їх виправив.

Оцінка «задовільно» виставляється студенту за посередні знання навчального матеріалу з теми, мало аргументовані відповіді, слабке застосування теоретичних положень при розв’язанні практичних завдань і який виконав практичні завдання поза аудиторним заняттям, але з вмінням аналізувати зміст практичної роботи.

Оцінка «незадовільно» виставляється студенту, який не зміг показати необхідний рівень знань для подальшого вивчення тем з дисципліни, допустив значні помилки або взагалі не виконав завдання.

Студент, який отримав оцінку «незадовільно» повинен виправити помилки або виконати завдання, вразі його повного невиконання або відсутності студента на даній практичній роботі.

Література.

  1. ЗУ «Про оплату праці» зі змінами і доповненнями.

  2. ЗУ «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, які обумовлені народженням і похованням»зі змінами і доповненнями.

  3. Постанова КМУ «Про порядок оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності в результаті захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів підприємства, установи, організації» № 439, 2001 р.

  4. Постанова КМУ «Про порядок обчислення середньої зарплати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням» №1266, 2001 р.

  5. Зу «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами і доповненнями.

  6. ЗУ «Про відпустки» зі змінами і доповненнями.

  7. ЗУ «Про податок із доходів фізичних осіб» зі змінами і доповненнями.

  8. Податковий кодекс України зі змінами і доповненнями.

  9. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №26 «Виплати працівникам».

  10. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність, Київ, 2008 р.

  11. Ткаченко Н.М., Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України, Київ, 2010 р.