Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПР з ФО.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.07 Mб
Скачать

Практична робота №5 «Облік інших операцій з основними засобами і нематеріальними активами» до теми «Облік основних засобів і нематеріальних активів».

Мета: закріплення знань теорії, розрахунок і відображення операцій надходження, використання, ліквідації, ремонту і вибуття об’єктів основних засобів і нематеріальних активів.

Критерії оцінювання практичної роботи.

Оцінка «відмінно» виставляється студенту за глибокі знання навчального матеріалу з теми, що міститься в основних і додаткових рекомендованих літературних джерелах, вміння аналізувати явища, які вивчаються, чітко, лаконічно, логічно послідовно відповідати на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язуванні практичних завдань і який виконав практичні завдання без помилок за всіма перерахованими пунктами в аудиторії.

Оцінка «добре» виставляється студенту за міцні знання навчального матеріалу з теми, аргументовані відповіді на поставлені питання, вміння застосовувати теоретичні положення при розв’язанні практичних завдань, який виконав всі практичні завдання за всіма перерахованими пунктами в аудиторії, при цьому допустив незначні помилки і мав невеликі недоліки і у плині аудиторного заняття їх виправив.

Оцінка «задовільно» виставляється студенту за посередні знання навчального матеріалу з теми, мало аргументовані відповіді, слабке застосування теоретичних положень при розв’язанні практичних завдань і який виконав практичні завдання поза аудиторним заняттям, але з вмінням аналізувати зміст практичної роботи.

Оцінка «незадовільно» виставляється студенту, який не зміг показати необхідний рівень знань для подальшого вивчення тем з дисципліни, допустив значні помилки або взагалі не виконав завдання.

Студент, який отримав оцінку «незадовільно» повинен виправити помилки або виконати завдання, вразі його повного невиконання або відсутності студента на даній практичній роботі.

Література.

  1. Податковий кодекс України зі змінами і доповненнями.

  2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №7 «Основні засоби».

  3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №8 «Нематеріальні активи».

  4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №9 «Запаси».

  5. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку №16 «Витрати».

  6. Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку основних засобів №561, 2003 р.

  7. Інструкція з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів і розрахунків зі змінами і доповненнями.

  8. Порядок визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) МЦ №116 зі змінами і доповненнями.

  9. Бабіч в. В., Сагова с. В. Фінансовий облік (облік активів), Київ, кнеу, 2006 р.

  10. Зубілевич С.Я., Посібник з бухгалтерського обліку, Київ, 2007 р.

  11. Мякота В., Федорченко Ф., 104 бліц-уроку для бухгалтера, Харків, 2009 р.

  12. Скирпан О.П., Палюх М.С., Фінансовий облік, Тернопіль, ТНЕУ, 2008 р.

  13. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність, Київ, 2008 р.

  14. Ткаченко Н.М., Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України, Київ, 2010 р.