Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОЗНАЙОМЛЮВАЛЬНА Практика 2 курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
270.85 Кб
Скачать

Структура звіту з ознайомлювальної практики

Титульний аркуш

Зміст

Вступ

  1. Склад та структура банків України

  2. Органи управління банком, їх функції

  3. Організаційна структура банку та основні функціональні підрозділи

  4. Форми банківської фінансової звітності

  5. Формування професійних та особистісних компетенцій майбутнього банківського працівника

Висновки

література

додатки

Титульний аркуш містить: найменування вищого навчального закладу та випускаючої кафедри; назву роботи; дані про автора роботи; науковий ступінь, вчене звання, прізвище, ім‘я, по батькові керівника; місто, рік (додаток А).

Зміст подають після титульного аркушу. Він містить найменування та номери початкових сторінок вступу, усіх розділів, висновків, списку використаних джерел.

У вступі необхідно визначити актуальність навчання на спеціалізації «Банківська справа», розглянути мету та основні завдання ознайомлювальної практики. Обсяг вступу не має перевищувати 1 сторінку.

В межах розділу «Склад та структура банків України» необхідно провести дослідження складу та структури банків України на основі офіційних даних НБУ (сайт НБУ або журнал «Вісник НБУ»). Для цього на сайті НБУ (bank.gov.ua) у вкладці «Банківський нагляд» на базі основних показників діяльності банків необхідно дослідити динаміку (темп зростання) зареєстрованих банків, визначити динаміку та частку виключених з банківського реєстру банків, банків, що знаходяться у стадії ліквідації, банків, що мають ліцензію НБУ на здійснення банківських операцій у загальній кількості діючих банків України. Також необхідно дослідити динаміку та структуру (питому вагу) банків з іноземним капіталом. Для унаочнення розрахункових даних доцільно використовувати графічний метод із використанням графіків, діаграм і т.п. Обсяг розділу не має перевищувати 3 сторінок.

В межах розділу «Органи управління банком, їх функції» необхідно теоретично дослідити сутність та види органів управління банком із зазначенням їх функцій, розглянути на прикладі досліджуваних банків – бази практики їх функціонування. Обсяг розділу не має перевищувати 3 сторінок.

Розділ «Організаційна структура банку та основні функціональні підрозділи» передбачає дослідження організаційної структури банку та основних функціональних підрозділів на прикладі досліджуваних банків – бази практики із зазначенням та розглядом операцій, які вони виконують, та послуг, що надають. Обсяг розділу не має перевищувати 3 сторінок.

В межах розділу «Форми банківської фінансової звітності» необхідно розглянути види та зміст форм банківської фінансової звітності. Для повноти розкриття розділу слід дослідити динаміку основних показників діяльності банку (активів, зобов’язань, власного капіталу та чистого прибутку) за три роки використовуючи дані форм фінансової звітності Ф1 «Баланс» та Ф2 «Звіт про фінансові результати». Для унаочнення розрахункових даних доцільно використовувати графічний метод із використанням графіків, діаграм і т.п. Обсяг розділу не має перевищувати 3 сторінок.

Виконання розділу «Формування професійних та особистісних компетенцій майбутнього банківського працівника» передбачає застосування творчого підходу із визначенням сутності професійних та особистісних компетенцій, їх видів та способів їх формування (додаток Б, глосарій). Обсяг розділу не має перевищувати 3 сторінок.

Висновки виконують роль закінчення, обумовленого логікою проведення дослідження у формі синтезу накопиченої в основній частині наукової інформації. Цей синтез – послідовне, логічне викладення отриманих підсумкових результатів та їх співвідношення з загальною метою і конкретними завданнями, поставленими і сформульованими у вступі. У висновках стисло узагальнюється виконане дослідження та необхідно звернути увагу на способах формування професійних та особистісних компетенцій. Обсяг висновків не має перевищувати 1 сторінку.

Література. У цьому розділі в алфавітному порядку наводяться використані законодавчі, нормативні акти, літературні джерела з досліджуваної проблеми. Рекомендована література для написання звіту з ознайомлювальної практики наведена нижче.

Опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. До переліку джерел не включаються праці, на які немає посилання у тексті роботи і вони фактично не були використані.

У додатках розміщується матеріал, який є необхідним для повноти роботи, але включення його до основної частини може змінити логічне уявлення про роботу, або матеріал, що не може бути послідовно розміщений в основній частині роботи через великий обсяг. Це можуть бути: таблиці допоміжних цифрових даних; матеріали фінансової звітності банківських установ; інструкції і методики; ілюстрації допоміжного характеру.