Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 виробнича практика 29.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
372.22 Кб
Скачать

Мета і завдання практики

Основна мета першої виробничої практики – познайомитись з організацією сучасного виробництва, де використовуються автоматизовані системи управління технологічними процесами; з організаційною структурою підприємства взагалі та з організацією роботи обчислювального центру окремо (з його структурою, основними задачами, які вирішують за допомогою ЕОМ на обчислювальному центрі), вивчити питання техніки безпеки, охорони праці та протипожежної безпеки.

В результаті проходження ознайомчої практики на підприємстві студенти повинні:

Знати: основні питання виробництва, організації праці оператора комп’ютерного набору на даному підприємстві, форми організації праці, правила внутрішнього розпорядку обчислювального центру та підприємства, робоче місце та професійні обов’язки оператора комп’ютерного набору; загальну структуру ПЕОМ, устрій та принцип дії основних пристроїв, що входять до складу ПЕОМ; операційні системи, програми архівації; основи програмування; типи комп’ютерних вірусів; програми для виявлення вірусів.

Вміти: організувати робоче місце оператора комп’ютерного набору; працювати в операційній системі MS DOS; в оболонці NORTON COMANDER, Total Commander, WINDOWS.

Придбати навички: безпечної праці на комп’ютері.

  1. Зміст першої виробничої практики

Першу виробничу практику студенти спеціальності 6.01010 «Професійне навчання. Автоматизовані системи управління» проходять у другому семестрі. Тривалість практики два тижні.

За період практики студенти повинні ознайомитись з організаційною структурою підприємства взагалі та з організацією роботи обчислювального центру та відділу АСУ окремо (з техніко-економічними показниками обчислювального центру та його підрозділів, його структурою, основними задачами, які вирішують за допомогою ЕОМ на обчислювальному центрі), вивчити питання техніки безпеки, охорони праці та протипожежної безпеки.

Студенти повинні вивчити основні питання виробництва, організації праці оператора комп’ютерного набору на даному підприємстві, форми організації праці, ознайомитись з правилами внутрішнього розпорядку обчислювального центру та підприємства та виконувати їх. Ознайомитись з робочім місцем та професійними обов’язками оператора комп’ютерного набору. Засвоїти правила безпечної праці на комп’ютері.

2.1. Індивідуальне завдання

Перед проходженням практики студенти одержують у керівника від академії індивідуальне завдання. Індивідуальні завдання мають своєю метою закріпити основні навички зі спеціальності оператор комп’ютерного набору та углибити знання по організації виробництва профільного підприємства.

Завдання 1. В текстовому редакторі MS Word оформити посадові інструкції співробітників відділу АСУ підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 2. В текстовому редакторі MS Word оформити посадові інструкції співробітників обчислювального центру підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 3. В текстовому редакторі MS Word оформити посадові інструкції співробітників відділу головного енергетика підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 4. Розробити і оформити в MS ACCESS базу даних програмних засобів підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 5. Розробити і оформити в MS EXEL електронну таблицю контролю робочого часу операторів комп’ютерного набору обчислювального центру підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 6. Розробити і оформити в MS EXEL електронну таблицю контролю робочого часу співробітників відділу АСУ підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 7. Надати характеристику програмного забезпечення складського господарства підприємства, на якому студент проходить практику.

Завдання 8. В текстовому редакторі MS Word оформити методичні або навчальні матеріали для відділу підготовки кадрів підприємства, на якому студент проходить практику.