Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Strad4-do-zvitu-prakyky.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

1.3. Оплата праці

Оплата праці всіх працюючих проводилась відповідно до чинного законодавства України. Рішень, що змінюють умови оплати праці в односторонньому порядку не приймалось. Все узгоджувалось з комітетом профспілки. Адміністрація дотримувалась державних соц. гарантій щодо мінімальної зарплати встановленої законом України.

Встановлювались і присвоювались розряди робітникам згідно з рішенням кваліфікаційної комісії. По мірі можливості виробничий процес було забезпечено матеріалами і інструментом, тим самим створювались умови для виконання норм виробітку і завдань.

За простої не з вини робітника оплата проводилась із розрахунку 2/3 тарифної ставки встановленого робітнику розряду.

Оплата праці ІТП та службовців проводилась згідно затвердженого штатного розпису.

Роботи в позаурочний час, а також у випадках необхідності термінові роботи у вихідні та святкові дні проводились згідно з діючим Законодавством за погодженням з профкомом.

За роботу в нічний час (це стосується в основному сторожів) проводилась доплата 40% годинної ставки за кожну годину в нічний час.

При невиконанні норм виробітку не з вини робітника проводилась за фактично виконану роботу, але не нижче 2/3 тарифної ставки з розрахунку на місяць.

Для захисту купівельної спроможності заробітної плати ( в зв'язку з інфляцією) з квітня місяця проводилась індексація (на основі закону України ,,Про індексацію грошових доходів населення).

1.4. Охорона праці

В 2006 р. приділялось значно більше уваги питанням охорони праці ніж в попередні роки і як наслідок в звітному періоді не було випадків виробничого травматизму.

Забезпечення робітників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Усі працюючі в основному були забезпечені спецодягом. Правда, слід відмітити, що не завжди спецодяг, спецвзуття відповідали державним стандартам, а тому не витримували термінів носки. Наприклад, термін зносу рукавиць один місяць, а в багатьох випадках їх не вистачало на пару днів.

На придбання спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту за 2006 р. було витрачено 1500 грн. Робітники при прийомі на роботу проходять медогляд..

На протязі минулого року усі дільниці були забезпечені медикаментами. На придбання медикаментів було витрачено 650 грн.

Згідно з діючим законодавством всім працюючим, зайнятим на роботах з шкідливими умовами праці надавались додаткові відпустки в розмірі 6 календарних днів.

Одним із пунктів охорони праці було передбачено підготовку до роботи в осінньо-зимовий період. Слід відмітити, що в основному всі заходи були виконані в заплановані терміни.

Щодо виконання комплексних заходів з охорони праці передбачених колективною угодою, то слід сказати, що значна частина виконана. Частина пунктів виконана частково (це монтаж нових і реконструкція діючих вентиляційних систем, виготовлення, придбання допоміжних пристроїв для валки лісу - валочні вилки).

А такі пункти, як ремонти побутових приміщень ремонтно-механічної дільниці не виконано.

Влаштування побутових приміщень автотранспортної дільниці - не виконано.

Слід відзначити, що наявні побутові приміщення знаходяться в незадовільному стані. Там брудно і не прибрано, однак це вже вина самих майстрів відповідних дільниць. За колективною угодою по комплексних заходах витрачено 3690 грн., а саме: на ремонт і реконструкцію діючих систем опалення витрачено 1850 грн., на придбання необхідної літератури та нормативних актів по охороні праці було витрачено 550 грн. На монтаж нових і реконструкцію діючих вентиляційних систем витрачено 1550 грн. Відносно обладнання кабінету з охорони праці можна сказати, що приміщення виділене, але необхідно робити поточний ремонт. Кутки з охорони праці обладнані необхідними плакатами та літературою по лісництвах.

На протязі року було проведено ряд перевірок з охорони праці по лісництвах та по деревообробному цеху. Слід відзначити, що є багато недоліків, як в лісовому господарстві так і на деревообробному цеху. Це недостатній контроль за дотриманням вимог з охорони праці та техніки безпеки із сторони ІТП. Це спільна наша справа і якщо ми будемо працювати в одному напрямку то і зможемо забезпечити безпечні умови праці наших працівник.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]