Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 2 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

1. Цілі і завдання практики.

Метою практики є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час навчання в університеті, оволодіння сучасними методами й формами надання туристичних послуг, а також сучасною технологією, що використовується у сфері туристичного бізнесу.

Технологічна частина практики студентів повинна розвити й закріпити інтерес до майбутньої спеціальності, сформувати стійкі навички технологічних операцій, властиві туристичній індустрії.

Завдання практики:

    • закріплення теоретичних знань на практиці в сфері технології надання туристських послуг, організації надання туристських послуг;

    • удосконалення знань з технології туристської діяльності та основ технолого-організаційної діяльності;

    • формування у студентів практичних навичок надання послуг у туристичному бізнесі;

    • вивчення структури та змісту технології надання туристських послуг;

    • формування вмінь та навичок з технолого-організаційної діяльності в сфері туризму.

Після закінчення практики студент повинен знати:

    • характеристику підприємства, що надає послуги туристам;

    • схему технологічних процесів надання послуг;

    • порядок складання договорів на обслуговування туристів, а також оформлення всієї документації на туристичному підприємстві;

    • технологію прийняття самостійних рішень при виконанні конкретних завдань, у виробничих ситуаціях;

    • сучасні форми й методи надання туристичних послуг.

2. Структурно-логічна схема практики

Послуги з транспортування

Послуги харчування

Розважальне обслуговування

Екскурсійне обслуговування

Послуги з розміщення

Торгівля товарами туристичного призначення та сувенірами

Захист звітів та індивідуальних завдань

3. Бази практики і вимоги до них

Бази виробничої (технологічної) практики визначені договорами між університетом і підприємствами туристичної сфери всіх форм власності і є офіційною підставою для проходження практики студентів.

Практика студентів проводиться на сучасних підприємствах туристичної індустрії та відповідає вимогам програми практики і Положенню про виробничу практику.

Базами проходження виробничої (технологічної) практики виступають туристичні підприємства – оператори та агенти, туристичні громадські організації, державні органи управління з питань туризму, тощо.

При наявності в університеті державних, регіональних замовлень на підготовку фахівців перелік баз практики дають організації та установи, що формували замовлення на фахівців.

При підготовці університетом фахівців за цільовими договорами з підприємствами та організаціями бази практики обумовлюються в цих угодах.

У випадку, коли підготовка спеціалістів здійснюється за замовленням фізичних осіб, бази практики забезпечують ці особи (з врахуванням усіх вимог наскрізної програми та цього положення), або університетом за визначеними умовами контракту.

Студенти можуть самостійно підібрати для себе місце проходження практики з дозволу кафедри і запропонувати його для використання.

Визначення баз практики здійснюється на основі прямих договорів із підприємствами, організаціями, установами незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності.