Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dod_do_nak_62_standart.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
316.93 Кб
Скачать

4.12 Формули та рівняння

4.12.1 Формули розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули повинно бути залишено не менше одного вільного рядка.

4.12.2 У формулах треба використовувати умовні позначення фізичних величин, установлені в комплексі стандартів ДСТУ 3651.

Пояснення до позначень і числових множників, якщо їх не було раніше в тексті, треба подавати безпосередньо під формулою.

Пояснення кожного позначення, що міститься в формулі, треба подавати з нового рядка в тій послідовності, в якій їх наведено в формулі. Перший рядок пояснення треба починати з абзацу словом “де” без двокрапки. Після пояснення позначення через кому пишуть одиницю відповідної фізичної величини.

Приклад

Густина кожного зразка в кілограмах на кубічний метр обчислюється за формулою

, (1)

де m – маса зразка кг;

V – об’єм зразка, м3.

4.12.3 Формули, які подають одна за одною і не відокремлюють текстом, відділяють комою і розташовують у стовпчик

Приклад

, (1)

. (2)

4.12.4 Переносити формулу на наступний рядок необхідно тільки на знакові виконуваної операції, знак на початку наступного рядка повторюють . В разі перенесення формули на знакові множення застосовують знак “”.

4.12.5 В тексті формули можуть бути виконані машинописним, машинним способом чи креслярським шрифтом висотою не менше ніж 2,5 мм. Застосування машинописних і рукописних символів в одній формулі не допускається.

4.12.6 Формули, крім формул у додатках, треба нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу арабськими цифрами, які записують на рівні формули в круглих дужках у крайньому правому положенні на рядку. Номер формули складають з номера розділу і порядкового номера формули в цьому розділі відокремлених крапкою.

Формули в кожному додатку повинні мати окрему нумерацію, складену з літери познаки додатка та порядкового номера формули цього додатка, сполучених крапкою.

Якщо в тексті або в додатку одна формула, її нумерують так: (1) або (А.1).

Можлива наскрізна нумерація формул, крім додатків.

4.12.7 У посиланнях на формули в тексті подають їх номери в круглих дужках.

Приклад

…у формулі (3.1);

…у формулі (В.1);

…у формулі (1).

4.12.8 Порядок викладення в тексті математичних рівнянь такий самий, як і формул.

4.13 Нумерація сторінок

4.13.1 Сторінки документа і додатків, що входять до складу документа, треба нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього документа.

Номер сторінки документа, який виконаний на аркушах формату А4, проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Номер сторінки документа, який виконаний на формах 9 і 9а ГОСТ 2.106, проставляють у відповідній графі основного напису.

4.13.2 Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок, номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

4.13.3 Рисунки і таблиці, розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок документа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]