Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dod_do_nak_62_standart.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
316.93 Кб
Скачать

4.6 Числові значення

4.6.1 Діапазон чисел в тексті позначають, використовуючи прийменники “від” і “до”. Якщо в тексті наводять діапазон числових значень фізичної величини, познаку одиниці виміру треба наводити після обох меж діапазону.

Приклади

від 1 мм до 5 мм;

від 0 С до 17 С;

від 10 кг до 120 кг.

4.6.2 Якщо в тексті зазначають діапазон порядкових номерів, можна використовувати знак “тире”.

Приклад

7-12, рисунки 1-14.

4.6.3 Не можна відокремлювати одиницю фізичної величини від числового значення (подавати їх в на різних рядках або сторінках).

4.6.4 Дробові числа треба подавати як десяткові дроби, за винятком розмірів у дюймах, які треба записувати: , .

Якщо неможливо подати числове значення як десятковий дріб, то дозволено записувати його як звичайний дріб в один рядок, через похилу риску.

Приклад

;

4.6.5 Числові значення величин за потреби треба встановлювати з допуском, який забезпечує потрібні властивості продукції. Округлення числових значень величин до першого, другого та ін. десяткових знаків для різних типорозмірів, марок і подібної продукції однієї назви має бути однакове. Наприклад, якщо градація товщини сталевої гарячевальцьованої стрічки 0,25 мм, то весь ряд товщин стрічки треба подавати числами з такою самою кількістю десяткових знаків.

4.6.6 Основне значення показника з допуском треба записувати таким чином: ; .

4.6.7 Подаючи значення площинного кута, треба надавати перевагу десятковій формі запису числа: 17,25.

4.7 Примітки

4.7.1 Примітки подають у документі, якщо є потреба в коментарях або поясненнях щодо змісту тексту, таблиць або рисунків. В них не повинно бути вимог.

4.7.2 Примітки треба подавати безпосередньо за текстом, фрагментом рисунка або в кінці таблиці, яких вони стосуються.

4.7.3 Якщо подають одну примітку, їй повинно передувати слово “Примітка”, яке треба писати з абзацу, з великої літери і після нього ставити крапку. Далі в тому самому рядку через проміжок з великої літери пишуть текст самої примітки.

Приклад

Примітка. Розміри, що в дужках, вживати не рекомендується.

4.7.4 Якщо у структурному елементі дві і більше приміток, їх подають після тексту, якого вони стосуються, оформлюють згідно з 4.7.3 і нумерують арабськими цифрами.

Приклад

Примітка 1.___________________________________________

___________________________________________________________

Примітка 2. ___________________________________________

___________________________________________________________

4.7.5 Примітки до таблиць розташовують в кінці таблиці над лінією, що позначає кінець таблиці, і відокремлюють від її основної частини.

4.8 Приклади

4.8.1 Приклади можуть бути наведені в тих випадках, коли вони пояснюють текст документа або сприяють більш короткому його викладенню.

4.8.2 Слово “Приклад” (“Приклади”) треба писати з абзацу з великої літери без будь-якого знака в кінці . Текст прикладу (-ів) пишуть з нового рядка після слова “Приклад (-и)” з подвійного абзацу. Якщо прикладів декілька, їх розташовують один під одним. За потреби приклади можна нумерувати арабськими цифрами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]