Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_marketing.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
271.36 Кб
Скачать

Тема 20. Інтегровані маркетингові комунікації

Суть і цілі, завдання маркетингових комунікацій. Комунікативна політика фірми. Рівні комунікацій. Процес маркетингових комунікацій. Комунікативні структури. Стратегії комунікацій на етапах життєвого циклу. Види комунікативної мережі.

Мотивація комунікативних процесів. Характеристики змістових теорій мотивації. Планування процесу мотивації. Організація процесу мотивації.

Процес розробки та вибору системи маркетингових комунікацій. Характеристики джерел інформації. Характеристики повідомлення. Характеристики аудиторів.

Розробка бюджету комунікацій. Формування програми просування. Розрахунок бюджету на просування. Чинники які впливають на розробку бюджету комунікацій. Метод розрахунку від наявних ресурсів. Метод розрахунку від суми продажі. Метод конкурентного паритету. Метод виходячи із мети і завдань.

Тема 21. Реклама в системі маркетингових комунікацій

Основні підходи до розуміння реклами. Історичні етапи розвитку реклами. Реклама в адміністративній економіці. Реклама в Україні. Роль і значення реклами в сучасному суспільстві.

Розроблення рекламного звернення. Зміст звернення. Форма звернення. Структура звернення.

Засоби передачі рекламного звернення. Основні поняття і етапи медіа планування. Реклама в пресі. Екранна реклама. Реклама на радіо. Комп’ютерна реклама. Вимоги до розроблення медіа плану.

Рекламний менеджмент. Поняття рекламного менеджменту. Інформаційне забезпечення реклами. Планування рекламної діяльності. Розроблення рекламної стратегії. Формування рекламного бюджету. Контроль рекламної діяльності. Рекламні агентства і компанії. Тактичний і стратегічний контроль реклами.

Тема 22. Особистий продаж, стимулювання збуту та зв’язки з громадськістю

Суть особистого продажу. Його основні форми. Психологічні аспекти особистої продажі. Процес підготовки та здійснення особистої продажі. Характеристика основних етапів. Пошук і оцінка клієнтів. Презентація. Забезпечення організації ефективної персональної продажі.

Суть стимулювання збуту та його завдання. Класифікація заходів стимулювання. Особливості застосування стимулювання продажі.

Суть стимулювання збуту та його завдання. Класифікація заходів стимулювання. Особливості застосування стимулювання продажі. Засоби стимулювання споживачів. Стимулювання торгівлі і власного торгівельного персоналу. Розробка ефективної програми стимулювання збуту.

Зв’язки з громадськістю як засіб комунікативної політики. Поняття «паблік рілейшинз». Громадськість та громадська думка. Робота з контактними аудиторіями. Види програм «паблік рилейшинз». Процес планування зв’язків з громадськістю. Політична реклама та її особливості.

Основи мерчандайзингу. Поняття мерчандайзингу. Умови його виникнення та розвитку. Технології мерчандайзингу. Організація роботи з мерчендайзингу.

Тема 23. Інфраструктура комплексу просування.

Формування інфраструктури комплексу просування. Ознаки сучасної комунікативної інфраструктури. Завдання інфраструктури просування.

Призначення ярмарок. Прийняття рішення про участь у ярмарках. Організаційне проведення ярмарок. Управління ярмарковою діяльністю.

Виставки на товарному ринку. Робота виставок. Мета виставки. Діяльність експонента після закриття виставки.

Спонсорство функції спонсора. Види спонсорства. Сильні і слабкі сторони спонсорства. Спонсорство як інструмент маркетингових комунікацій. Ефективність спонсорства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]