Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_oblik_i_audyt.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Економічний факультет

Затверджено”

Декан економічного факультету

проф. Панчишин С. М.

___________________________

Програма

фахових вступних випробувань

з дисциплін професійної підготовки

для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня

спеціаліста або магістра

(галузь знань 0305 – “Економіка і підприємництво”

спеціальність 8.03050901“Облік і аудит”,

7.03050901 « Облік і аудит»)

Розглянуто і затверджено

на засіданні Вченої ради

економічного факультету

Протокол № 5 від «14»грудня 2011 р.

Затверджено

на засіданні приймальної комісії

Львівського національного університету

імені Івана Франка

27.02.2012 Р. (протокол № 19)

Львів-2011

Анотація

Прийом абітурієнтів, які мають диплом бакалавра (спеціаліста) для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або магістра за спеціальністю 7.03050901, 8.03050901 – “Облік і аудит”, проводиться за результатами фахових вступних випробувань. Вони відбуватимуться у формі тестування з дисциплін циклу професійної підготовки: “Бухгалтерський облік”, “Аудит”, “Економічний аналіз”, “Управлінський облік”, “Фінансовий облік-І”, “Фінансовий облік-ІІ”, «Звітність підприємств», а також дисциплін циклу загально­економічної підготовки (економічна теорія): “Політична економія”, “Мікроекономіка” та “Макроекономіка”.

Розділ 1 Бухгалтерський облік

1.1.Теорія бухгалтерського обліку

Тема 1. Господарський облік, його суть і характеристика.

Господарська діяльність та господарський облік. Поняття на сутність господарського обліку. Види обліку. Мета, завдання та функції бухгалтерського обліку, принципи та вимоги до його ведення. Державне регулювання бухгалтерського обліку. Структура облікового підрозділу та його зв’язки з іншими підрозділами підприємства.

Тема 2. Предмет і метод бухгалтерського обліку

Предмет та об’єкти бухгалтерського обліку. Господарські засоби та їх класифікація. Джерела утворення господарських засобів підприємства. Господарські процеси та їх результати. Методичні підходи бухгалтерського обліку та їх використання на підприємствах. Класифікація методів бухгалтерського обліку та їх характеристика та застосування. Принципи бухгалтерського обліку, їх класифікація.

Тема 3. Бухгалтерський баланс.

Сутність бухгалтерського балансу та особливості його побудови. Класифікаційні ознаки бухгалтерських балансів. Форми бухгалтерських балансів. Структура бухгалтерського балансу. Стаття активів та пасивів балансу. Розділи балансу.

Господарські операції та їх вплив на бухгалтерський баланс. Сутність бухгалтерський операцій та їх типи (4 типи операцій та їх взаємозв’язок з валютою балансу підприємства).

Тема 4.Рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис.

Поняття бухгалтерських рахунків, їх призначення та структура. Активні та пасивні рахунки, дебет та кредит рахунку. Сутність подвійного запису та його значення в бухгалтерському обліку. Кореспонденція рахунків, бухгалтерське проведення.

Порядок класифікації рахунків бухгалтерського обліку. Види рахунків за класифікаційними ознаками. Призначення та побудова основних, регулюючих та операційних рахунків. Сутність балансових та позабалансових рахунків. План рахунків бухгалтерського обліку та особливості його побудови для підприємств та організацій

Тема 5. Документування та інвентаризація.

Документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку. Функції первинних документів. Обов’язкові реквізити первинних документів. Етапи складання бухгалтерських документів (групування, контирування, таксування) та основні вимоги до оформлення первинних документів. Типи документів. Документообіг та його графік. Виправлення помилок в бухгалтерських документах. Форми бухгалтерського обліку.

Інвентаризація в системі бухгалтерського обліку. Сутність та необхідність проведення інвентаризації. Види інвентаризації . Об’єкти, порядок проведення інвентаризації та оформлення її результатів. Відповідальні особи за організацію та проведення інвентаризації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]