Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
program_marketing.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
271.36 Кб
Скачать

Тема 11. Товарна політика фірми

Розробка і впровадження нового товару. Суть, і критерії визначення нового товару. Пошук нового і причини невдач. Маркетингові аспекти інноваційної діяльності в Україні. Концепція нового товару. Розробка стратегії нового товару.

Використання торгівельних марок. Суть торгівельної марки. Функції торгівельної марки. Позиції торгівельної марки. Марочна стратегія.

Принцип в системі маркетингу. Поняття бренду. Марочний капітал. Правовий захист торгівельних марок. Прийняття рішень у бренд-менеджменті. Корпоративний бренд-менеджмент.

Здійснення товарної політики фірми. Зміст і мета товарної політики. Управлінські рішення товарної політики. Товарні стратегії підприємництва. Упаковка товару та її функції. Товарно-асортиментна політика.

Тема 12. Маркетинг послуг

Суть послуг та їх місце в сучасній економіці. Поняття сфери послуг. Причини зростання сфери послуг. Типи послуг.

Характеристики послуг. Невідчутність. Невіддільність. Мінливість якості. Нездатність до збереження.

Роль маркетингу в розвитку сфери послуг. Комплекс маркетингу у сфері послуг (ціна, місце, просування). Управління маркетингом послуг. Конкуренція на ринку послуг.

Маркетингові стратегії для організації сфери послуг. Управління диференціацією. Контроль якості. Обслуговування. Контроль продуктивності. Маркетинг міжнародних послуг.

Сервіс і гарантійне обслуговування. Поняття сервісу. Форми сервісу. Правила організації ефективного сервісу. Принципи організації сервісу.

Тема 13. Конкурентоздатність товарів і послуг

Місце конкурентоздатності в стратегії маркетингу. Показники якості товару. Рівні визначення якості товарів і послуг. Рівень відповідності стандарту. Рівень відповідності і використання. Рівень відповідності фізичним вимогам ринку. Рівень відповідності прихованим потребам.

Проблеми підтримки якості і конкурентоспроможності товару в ринкових умовах. Безпека продуктів та їх екологічність. Програма захисту прав споживачів.

Стандартизація і сертифікація в системі забезпечення якості і конкурентоздатності. Стандарти і стандартизація. Стандарти в умовах командної економіки. Управління стандартними. Оцінка якості та ефективності системи стандартизації. Сертифікація. Масштаби сертифікації.

Методичні підходи до оцінки конкурентоздатності продукції. Кількісна оцінка конкурентоздатності. Технічні параметри конкурентоздатності: ергоно­мічні, естетичні, нормативні. Економічні параметри конкурентоздатності.

Тема 14. Ціна як елемент ринкової економіки

Теоретичні основи ринкового ціноутворення. Суть ціни. Адміністративні ціни та їх недоліки. Стратегічні та тактичні фактори ціноутворення. Конкуренція в механізмі ціноутворення.

Функції ціни в перехідний період. Облікова функція. Стимулювальна функція. Розподільча функція. Регулююча функція. Регулювання цін в перехідний період. Верхня межа цін.

Ціна і цінові показники кон’юнктури. Попит і ціноутворення. Види цін і цінових показників. Методи становлення цін на ринку.

Ціноутворення на різних типах ринків. Ринок чистої конкуренції. Ринок чистої монополії. Олігополістичний ринок. Ринок монополістичної конкуренції. Цінова дискримінація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]