Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перша ТГПВ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

2. Мета і задачі практики.

Мета практики: перша виробнича практика являється логічним продовженням ознайомчої практики і необхідна для підвищення і закінчення теоретичних знань по спеціальностям і суспільним дисциплінам, кваліфікації по спеціальності, вивчення принципів управління, організації і планування будівельно-монтажних робіт і експлуатації по теплогазопостачанню, вентиляції і охорони навколишнього середовища, а також надбання навиків керівництва і організаційної роботи в виробничих колективах.

Задачі практики:

  • підвищити кваліфікацію по спеціальності;

  • вивчити організаційну структуру будівельно-монтажного управління або відповідного підрозділу промислового підприємства, наукову організацію праці;

  • планування і управління виробництвом, систему охорони праці і захисту навколишнього середовища;

  • ознайомити з основними техніко-економічними показниками організацій, охороною оплати праці, порядком складання і видачі завдання на виробництво робіт, з роботою контрольних служб методами приймання і визначення якості виконаних робіт;

  • напрацювати критичне творче мислення по аналізу організаційно-технічних рішень, стиль і методи управління трудовим колективом;

  • поглибити знання в області технології, принципів управління і організації будівельно-монтажних робіт по ТГПВ.

3. Зміст практики

При проходженні першої виробничої практики студент вивчає головним чином принципи управління, організації і планування будівельно-монтажних робіт, робіт по експлуатації, ремонту і наладки систем ТГПВ, а також засвоює техніку їх інженерного проектування.

Разом з тим, незалежно від виду виконаної роботи він повинен вивчити слідуючи питання:

1.Питання техніки безпеки. Ввідний інструктаж і інструктаж на робочому місці. Документація, необхідна для проведення.

2.інструктажу по техніці безпеки. Організаційні і технічні заходи по запобіганню травматизму, профзахворюванням, аварій, пожеж, і т.п. Спецодяг, норми і строки видачі.

3.Основи трудового законодавства. Права і обов’язки інженерно-технічних працівників. Заході пливу з метою підвищення продуктивності праці, трудової дисципліни і якості виконаних робіт. Правила внутрішнього розпорядку.

4.Структура під підприємства. Взаємо дія між основними підрозділами. Техніко-економічні показники підприємств.

Економіка, організація, планування і управління будівництвом. Документація необхідна для виконання робіт по теплогазопостачанню, вентиляції, кондиціонуванню повітря, по інженерним мережам, системам охорони навколишнього середовища. Методи організації і будівництва систем теплогазопостачання, інженерних мереж і установах по охороні праці навколишнього середовища. Технологічні процеси монтажно-складальних і ремонтних робіт, при виготовленні, монтажі, експлуатації і ремонті систем ТГПВ. Організація праці. Система оплати праці. Схема

управління виробництвом. Економічність і рентабельність при виконанні робіт. Форми звітності по виконаним роботам. Оперативне управління виробництвом. АСУ і диспетчеризація. Матеріально-технічне постачання. Загальна схема оперативного зв’язку (телефонізація, радіофікація, телетайп, факси і т.п.)

5.Основні заходи матеріального і морального заохочення

підвищенням продуктивності паці і якості виконання робіт.

6.Наукова організація праці і управління виробництвом. Удосконалення форм і методів праці у виробничому колективі. Покращення організації і обслуговування робочих місць. Проектування і впровадження прогресивних прийомів праці. Покращення підготовки і підвищення кваліфікації кадрів. Поселення дисципліни праці. Підвищення творчої активності працівників.

7.Раціоналізація і винахідництво. Раціоналізаторські пропозиції і винаходи. Оформлювання матеріалів по раціоналізаторським пропозиціям і винаходам, порядок їх розгляду. Права і обов’язки автора і підприємства. Порядок використання раціоналізаторських пропозицій і винаходів, їх економічна ефективність. Патент, видача патенту. Права власника патенту. Патентна чистота.

8.Використання ЕОМ в інженерних і економічних розрахунках. Типи ЕОМ. Методики розрахунків. Економічна ефективність виконання ЕОМ. Системи автоматизованого проектування. Типові програми.

9.Охорона навколишнього середовища. Нормативно-технічна документація. Основні витоки забруднення навколишнього середовища. Організація експлуатації і контроль ефективності роботи систем охорони навколишнього середовища.

10.Стандартизація. Роль стандартів в технічному процесі, зменшення терміну розробки і впровадження

нової техніки. Зниження витрат на випуск продукції, підвищення ефективності виробництва . Стандартизація на базі практики. Використання ЕСКД в технічній документації. Державний нагляд і відомчій контроль за виконанням стандартів і технічних умов. Організація передачі і приймання в експлуатацію об’єктів ТГПВ і охорони навколишнього середовища.

11.Життєзабезпечення. Основні проектні рішення направлені на підвищення життєзабезпеченості на об’єктах будівництва.