Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перша ТГПВ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

1.2.3. Обов’язки керівника практики від підприємства.

Керівника практики від підприємства виконує такі обов’язки:

  • складає разом з керівником практики від вузу графік проходження практики студентами і забезпечує його виконання згідно програми;

  • несе відповідальність за своєчасне ознайомлення студентів практикантів з положеннями про охорону праці і проти пожежними заходів;

  • забезпечує студентам в період практики нормальні виробничі умови;

  • керує поденною роботою студентів;

  • організує екскурсії по практиці;

  • допомагає студентам проводити науково-дослідні роботи і збирати матеріал по індивідуальним завданням;

  • сприяти складанню студентами відгуку по практиці, а по мірі завершення його написання – рецензує його (з підписом і печаткою);

  • складає на кожного студента-практиканта виробничу характеристику (з підписом і печаткою);

  • вносить пропозиції по вдосконаленню практики.

1.3. Порядок проходження практики та форма звітності.

Практика може проводитися в Україні на заводах сантехвиробів, на будівництві, в експлуатаційних організаціях, на будівництві теплових і газових мережах,

котельних, а також на інших об’єктах, які обладнані системами теплогазопостачання і вентиляції.

Студенти можуть працювати на виготовленні, монтажу і експлуатації систем теплопостачання, газопостачання, опалення, вентиляції, кондиціонування повітря, аспірації, гарячого і холодного водопостачання, внутрішній каналізації, холодильної техніки, обладнання населення, котельних і т.д.

Знаходячись на робочому місці студент засвоює професійні навички, виконує конкретні виробничі завдання. При цьому він знайомиться з об’єктом та його інженерним обладнанням, набирає досвід роботи в трудовому колективі. При цьому студент працює над виконанням індивідуального завдання.

Поденна робота фіксується в щоденнику, починаючи з першого дня проходження практики.

Звіт по практиці повинен представляти собою викладення результатів придбаних студентом знань в період проходження практики.

Основна текстова частина звіту, що складається з двох розділів (20-25 сторінок) повинна супроводжуватися відповідною кількістю якісно і технічно грамотно виконаних ескізів схем і креслень (масштабі) з нанесенням розмірів. В першому розділі технічного звіту у відповідності з позиціями щоденника повинні бути приведені данні по конкретній виробничій роботі практиканта:

  • загальні відомості про місце практики;

  • опис об’єктів, на яких студент проходив практику (призначення об’єкту, технічні дані, схеми, плани, ескізи, зарисовки, таблиці, фотографії з необхідними помітками):

  • опис методів організації підготовки і монтажу санітарно-технічних систем, технології виробничих

процесів;

  • документи контролю і звітності, що оформлюються майстром (прорабом) на об’єкті;

Другий розділ основної частини складається у вигляді відповідей на питання програми другої виробничої практики, що викладені в пункті 3 (на конкретному матеріалі практики).

Третім розділом текстової частини звіту (15-20 сторінок) має бути матеріал по індивідуальному завданню.

Матеріали зібрані практикантом під час практики, що не вийшли до вказаних розділів можуть бути подані в додатках.

Підготовка звіту по практиці виконується студентами в період всього часу практики.

Загальне оформлення звітності студенту по практиці – це пред’явлений письмовий звіт, перевірений, оцінений і завірений керівником практики від підприємства (підпис завірений печаткою підприємства).

Разом із звітом відмічено фактичне виконання календарного плану, а також пред’явлена характеристика на практиканта, підписана керівником практики від підприємства і завірена печаткою від підприємства.

Звіт з перших двох розділів необхідно зашити у вигляді брошури з твердою обгорткою. Індивідуальне завдання у вигляді брошури з твердою обкладинкою зашивається окремо.

В останні два дні практики проводиться заключне заняття, на якому аналізується хід практики. Студенти здають диференційований залік по практиці протягом перших десяти днів з початку семестру.

Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, може бути представлено право проходження практики повторно при виконанні умов вказаних учбовою частиною університету і деканату. Студент, який одержав незадовільну оцінку по практиці,

відраховується з університету.