Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перша ТГПВ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Криворізький технічний університет

Кафедра теплогазоводопостачання, водовідведення та вентиляції

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

по організації і проведенню першої виробничої практики студентів ІІІ курсу

спеціальності 6.092108 «Теплогазопостачання і вентиляція»

(денної форми навчання)

Кривий Ріг

КТУ 2007

Укладачі: П.Г.Комащенко

Відповідальний за випуск: д.т.н., професор Бересневич П.В.

Рецензент:

Методичні вказівки по організації і проведенню першої виробничої практики студентів 3 курсу спеціальності 6.092108 «ТГПВ» (денної форми навчання)

Розглянуто : Схвалено:

на засіданні кафедри на методичній раді

теплогазоводопостачання будівельного факультету

водовідведення і вентиляції Протокол № 1

Протокол № 1 від 30.08.07р.

від 29.08.07р.

Вступ

Перша виробнича практика є логічним продовженням ознайомчої практики, що проводиться відповідно для студентів ІІ курсу. Ця практика є етапною підготовкою студентів по програмі бакалаврів.

Методичні вказівки складені на основі «Положення про проведення практики студентів вищих учбових закладів України», для студентів спеціальності 7.092108.

Згідно з учбовим планом Міністерства освіти і науки, а також відповідно робочому плану, затвердженого Радою, для студентів ІІІ курсу спеціальності 7.092108 «Теплогазопостачання і вентиляція» становить 4 тижні.

1. Загальні положення

    1. Організація проведення практики

Перша виробнича практика для студентів спеціальності ТГПВ має проводитися на підприємствах, з достатньо високим організаційно рівнем виробництва і найновітнішими засобами виконання всіх видів роботи.

Направлення студентів на практику відбувається згідно з договорами між університетом і підприємствами (баз практики), що і охороняється Наказом по КТУ не пізніше 10 днів до початку практики.

Перед виїздом на практику студенти повинні одержати на кафедрі щоденник з направленням, ознайомитися з програмою практики і порядком її виконання, а також пройти інструктаж по техніці безпеки з відміткою в спеціальному журналі.

Учбово-методичне керівництво практикою здійснюється кафедрою ТГПВ, згідно наказу ректора університету.

Під час практики студенти повинні працювати на штатних робочих місцях згідно наказу керівництва підприємства, і у відповідності з його внутрішнім розпорядком.

Знаходячись під час практики, на об’єктах промис-лового будівництва, в експлуатаційних або проектно – технологічних організаціях студент може виконувати обов’язки інженерно – технологічних працівників по штат-ному розкладу бази практики. Практикант може виконувати (дублювати) обов’язки майстра або виконавця роботи на виробничій дільниці або інженерно-технічного працівника (інколи техніка) відділі підготовки виробництва, планово-виробничому відділі, в технічному відділі або технологічному бюро, відділах головного енергетика, головного механіка і т.д.

Студент повинен виконувати конкретне виробниче завдання по розрахунку систем ТГПВ і їх елементів, виконанню ескізів, схем робочих креслень, складанню к, нарядів, брати участь в складанні проектів виконання робіт різного призначення і т.д. При цьому особливу увагу необхідно приділяти більш глибокому вивченню систем теплогазопостачання, вентиляції і охорони навколишнього середовища з точки зору експлуатації, ремонту, надійності роботи і т.п. Практикант повинен грамотно підходити до засвоєння сучасних методів розрахунку, монтажу, експлуатації і управлінню системами ТГПВ.

Для більш глибокого вивчення сучасних виробничих процесів програмою практики допускається робота студента під час практики на декількох робочих місцях при виконанні будівельно-монтажних робіт, експлуатації , ремонту і випробувань систем ТГПВ, а також проведення окремих теоретичних занять – лекцій, докладів, вивчення літератури.

Незалежно від роду роботи практикант повинен повністю виконати програму виробничої практики.

1.2. Керівництво практикою

Загальне адміністративне керівництво першою технологічною практикою здійснюється відділом практики учбової частини університету і деканатом факультету. Учбово-методичне керівництво і контроль за проходженням практики здійснюється викладачами кафедри „Теплогазопостачання і вентиляція”.

Загальне керівництво практикою від підприємства здійснюється одним із висококваліфікованих спеціалістів, згідно наказу по підприємству.

Надбання студентами практичних навичок по вибраній спеціальності здійснюється під пильним керівництвом тих працівників, кому практиканти в даному

випадку підпорядковані.

Графік проходження практики студенту видається разом з направленням на практику.