Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
applied_mathem.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
58.37 Кб
Скачать

19.Бази даних та інформаційні системи

Проблеми використання файлових систем. Поняття бази даних та її визначення. Призначення системного каталогу бази даних і його вміст. Діаграма "сутність-зв'язок». Поняття СУБД і її основні функції. Компоненти системи БД. Переваги та недоліки СУБД. Трирівнева архітектура ANSI-SPARC. Рівні опису даних та їх призначення. Підтримка принципу незалежності даних на основі багаторівневої архітектури. Моделі даних і концептуальне моделювання. Склад моделі. Категорії моделей. Об'єктні моделі. Моделі на основі записів. Коротка характеристика реляційної, мережевої та ієрархічної моделей даних. Архітектури многокорисувацьких СУБД. Телеобробка. Файл-серверна архітектура. Технологія «клієнт-сервер». Трирівнева архітектура. Багаторівневі архітектури. Розподілені системи. Реляційна модель даних. Математичні визначення домену, відносини, кортежу, атрибута, ступеня і кардинального числа. Визначення реляційної бази даних. Властивості відносин.

20.Архітектура обчислювальних систем

Поняття про архітектуру персонального комп'ютера. Загальна характеристика сімейства мікропроцесорів Intel. Реальний і захищений режими. Регістри мікропроцесора, і їх призначення. Сегментні регістри. Регістр прапорів. Стек, його призначення. Структура асемблерних програм. Директиви організації програмних сегментів. Формати операторів асемблера. Константи, змінні і мітки. Представлення інформації в поле операндів. Директиви визначення даних і розподілу пам'яті. Команди організації переривань. Переривання BIOS і DOS. Основні функції переривань INT 10H, INT 21H. Організація вводу-виводу. Висновок на екран в текстовому режимі. Організація введення з клавіатури. Команди управління мікропроцесором.

21.Програмування

Класифікація підпрограм. Поняття параметрів, їх класифікація. Формальні та фактичні параметри, способи передачі параметрів. Керуючі структури. Класифікація базових структур. Властивості базових структур. Поняття оператора в мові С + +. Реалізація керуючих структур. Конструюються типи даних. Масиви. Записи. Особливості реалізації в мовах програмування. Робота з покажчиками. Динамічне виділення пам'яті. Динамічні масиви. Створення динамічного масиву. Методи внутрішнього сортування. Оцінка кожного з методів. Використання сортування злиттям в якості внутрішнього сортування. Чіткий подання даних у пам'яті. Основні процедури та функції для роботи з ланцюжками. Побудова односпрямованих ланцюжків. Побудова двонаправлених ланцюжків. Основні процедури та функції для роботи з двонаправленими ланцюжками.

22.Архітектура комп’ютерних мереж

Архітектура мережної моделі OSI. Описати рівні і виконувані завдання. Загальна структура пакета даних. Архітектура стека протоколів TCP \ IP і його відповідність моделі OSI. Охарактеризувати вимоги до адрес в комп'ютерних мережах. Апаратні, числові та символьні адреси. Структура, класи IP-адрес і спеціальні IP-адреси, поняття маски IP-адреси, привести приклад маски підмережі. Централізовані і приватні (автономні) IP-адреси. Алгоритм динамічного призначення IP-адрес, протокол DHCP. Поняття кордону мережі і шлюзу. Технологія NAT як спосіб підключення до глобальної мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]