Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachment.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
147.97 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни міжнароднийгуманітарнийуніверситет Кафедра теорії та історії держави і права

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Проректор з навчально-організаційної роботи

професор _______________А.Ф. Крижанівський

____________________2011р.

Р О Б О Ч А Н А В Ч А Л Ь Н А П Р О Г Р А М А

На 2011 - 2012 навчальний рік з «юридична техніка і технологія» Для спеціальності­ 8.060101 "Правознавство".

Інституту національного та міжнародного права

Розробив: доцент Манько Д.Г.

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри

Протокол № ___ від «___» __________ 2011 р.

Розглянуто та схвалено навчально-методичною радою інституту

Протокол № ______від”__”________2011р.

Одеса – 2011

  1. Навчальний план курсу

Форма навчання

денна

Курс

3

Семестр

2

Кількість кредитів ЕСТS

1(1 кредит=36 годин)

Кількість модулів

2

Форми контролю

перевірка конспектів, колоквіум

Лекції

18

Практичні(семінари)

16

Всього ауд. Годин

34

Курсові роботи

-

Самостійна робота

100

Всього годин

134

Іспит\ залік

Залік

2. Вступ

Здійснення якісної та ефективної юридичної діяльності, можливо лише за умови високого рівня теоретичної та практичної підготовки юриста.

Навчальний курс «Юридична техніка і технологія», орієнтован на вивчення широкого кола проблем сучасної правової науки в галузях правотворчості, правозастосування та реалізації права. За своїм змістом, юридична техніка - це система наукових знань і практичних навичок щодо створення і втілення в життя правових приписів.

Викладання студентам основних понять і прийомів юридичної техніки, як синтезу теоретичного і прикладного матеріалу, формує у студентів сукупність знань, умінь та навичок необхідних у процесі професіональної діяльності юриста.

На сучасному етапі розвитку України, досить актуальною є потреба у формуванні та всебічному вивченні системи науково обгрунтованих засобів і способів, що використовуються при створенні та реалізації правових актів.

Предметом вивчення дисципліни «Юридична техніка та технологія» є вивчення загальних закономірностей здійснення юридичної діяльності пов'язаної із складанням, опублікованням, систематізацією, інтерпретацією та застосуванням юридичних документів.

Міждисциплінарні зв'язки: «Юридична техніка та технологія» тісно пов'язана з такими дисциплінами, як: «Теорія держави і права», «Конституційне право», «Цивільне право», «Цивільний процес», «Криминальне право», «Криминальний процес», «Порівняльне правознавство».

Завданням курсу, є вивчення специфіки використання юридичної техніки та технології у процесі проведення юридичної роботи пов'язаної із створенням, тлумаченням та застосуванням правових документів.

При вивченні юридичної техніки студент повинний:

- усвідомити зміст дисципліни «Юридична техніка та технологія», та розбиратися в основних питаннях, пов'язаних з техніко-юридичними прийомами і способами створення, інтерпретації та реалізації правових актів;

- мати уявлення о існуючих наукових концепціях, щодо визначення поняття юридичної техніки;

- знати основні поняття, принципи, вимоги та правила здійснення юридичної техніки;

- розуміти особливості правотворчої процедури, порядку опублікування, набрання чинності та систематизації нормативних актів;

- вміти проводити договірну роботу;

- ознайомитися із судовою діяльністю, судовими актами, технікой та технологією їх складання.

В умовах інтенсифікації впровадження новітніх технологій навчання, значну увагу відведенно практичним заняттям та самостійній роботі. Розроблені завдання надають студентам можливість самостійно складати корпоративні, правореалізаційні або правозастосувальні акти, відтворювати процедуру судового засідання.

Такий підхід підвищує відповідальність тих, хто навчається, формує навички самостійної праці і здобування знань та використання їх в практичної діяльності, розвиває творче мислення та формує характер студентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]