Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОргМУ-2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
995.33 Кб
Скачать

IV. Аварійне та пошуково-рятувальне забезпечення.

  1. При організації пошуково-рятувального забезпечення польотів керуватися Постановою КМУ від 16.10.98р. № 1643 “Про заходи щодо вдосконалення організації та проведення авіаційних робіт с пошуку та рятування”, наказом чотирьох міністерств від 15.12.2000р. № 333/863/467/708 “Про затвердження Порядку проведення авіаційних операцій (робіт) з пошуку і рятуванню в разі авіаційної події”, наказами і вказівками відділу авіації та спорту ЦК ТСОУ.

  2. Для виконання пошуково-рятувальних робіт в АО підготувати льотчика або екіпаж (Ан-2, В-35, Як-52, вертольоти). На вертольоті давати додатковий наліт 5 годин по вправах КУЛП-ПС-В-87.

  3. Для відпрацьовування у льотного складу практичних навичок по вимушеному покиданню повітряного судна з використанням парашута, до початку польотів провести комплекс заходів згідно СППП-90 і “Временного руководства по организации летного обучения в АО ДОСААФ СССР 1990г”.

V. Організація роботи підрозділів нла.

  1. У роботі організацій і підрозділів НЛА керуватися:

Спортивним Кодексом ФАІ;

  • Єдиною спортивною класифікацією України 2008 р.;

  • КУЛП-СД-87 - для дельтапланів і парапланів;

  • КУЛП-МДП-87 і Програмою підготовки інструкторів-90 - для моторних НЛА;

  • календарним планом змагань і зборів;

  • Положеннями про змагання;

  • положеннями цих Організаційно-методичних вказівок.

VI. Організаційні питання

  1. Річні підсумки виконання льотної роботи і парашутних стрибків будуть підводитися на підставі доповідей авіаційних організацій на ЦКДП ТСОУ по закінченню льотних змін.

  2. Об'єктивний контроль організувати відповідно до “Положения об объективном контроле в учебных авиационных организациях ДОСААФ СССР” від 1977 року.

  3. Начальникам АО про всі авіаційні події і серйозні інциденти негайно доповідати голові обласної організації, начальнику відділу авіації та спорту ЦК ТСОУ, ЦКДП за встановленою формою. В усіх АО повинен вестися журнал обліку АП і інцидентів.

  4. Підготовку КП здійснювати методом зборів відповідно до п. 137 „Временного руководства по организации летного обучения в АО ДОСААФ СССР 1990г.”.

  5. Періодично на методичній раді АО аналізувати хід льотної підготовки і стан безпеки польотів (стрибків), де давати принципову оцінку особистої діяльності кожного керівника підрозділу та служби (посадової особи).

В рішеннях рад указувати конкретні заходи щодо усунення недоліків у роботі підрозділів і служб; щодо профілактики авіаційних інцидентів та АП і повторюваності грубих помилок льотного складу в техніці пілотування.

  1. Виховну роботу з постійним і змінним складом направляти на якісну підготовку льотного складу й авіатехніки до польотів, дотримання документів, що регламентують безпеку польотів і стрибків з парашутом, на досягнення високих спортивних результатів в авіаційному спорті.

  2. Прийом на роботу льотно-інструкторського складу (у тому числі і позаштатного) проводити за клопотанням заступника голови обласної організації по авіації (інспекторів-льотчиків) чи керівника АО після дозволу відділу авіації та спорту ЦК ТСОУ.

Документи кандидата на льотно-інструкторську посаду, що представляються в відділ авіації та спорту ЦК ТСОУ:

  • клопотання керівництва АО,

  • автобіографія,

  • лист обліку по кадрах,

  • виробнича і льотна характеристики,

  • довідка про наліт по роках і типах ПС,

  • медичний сертифікат ЛЛК (довідка).

Начальник АО призначається на роботу наказом голови обласної організації після узгодження його кандидатури в відділі авіації та спорту ЦК ТСОУ.

  1. Розвиток і удосконалення учбово-матеріальної бази здійснювати з метою повного і якісного забезпечення усіх видів занять і польотів (стрибків) з постійним і змінним складом відповідно до вимог Положення про навчальну базу АО. Максимально використовувати наявні будівлі і споруди. Забезпечити схоронність матеріальних засобів і майна.

  2. Для забезпечення виконання планів льотної роботи на період інтенсивної льотної роботи залучати досвідчений льотний, льотно-інструкторський, інженерно-технічний, інший склад на громадських засадах та на договірних умовах поза основним штатним розкладом, в тому числі по сумісництву з виконанням функціональних обов’язків в повному обсязі.

При цьому позаштатний особовий склад обов’язково повинен ознайомлюватись під особистий підпис з відповідними наказами, розпорядженнями керівника АО (про призначення на посаду, закріплення льотних груп, закріплення за АТ та інші) і функціональними обов’язками (посадовою інструкцією) та виконувати їх в повному обсязі.

Приклад запису в наказі про призначення на посаду: „З функціональними обов’язками (посадовою інструкцією) льотчика-інструктора (авіаційного техніка та інші) ознайомлений та зобов’язуюсь їх виконувати в повному обсязі”, дата, підпис”.