Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalna_programa_RK_turizm.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
152.06 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ,

ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Факультет туризму, готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра теорії та практики туризму і готельного господарства

Рекреаційні комплекси

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

(Кредитно-модульна система організації навчального процесу)

галузь знань

1401 «Сфера обслуговування»

напрям підготовки

6.0201107 «Туризм»

освітньо-кваліфікаційний рівень

бакалавр

форма навчання

денна

Київ – 2010

Рекреаційні комплекси. Навчальна програма (Кредитно-модульна система організації навчального процесу) / Галузь знань – «Сфера обслуговування». Напрям підготовки - 6.0201107 «Туризм». Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр. Київський університет туризму, економіки і права (КУТЕП). - Київ, 2010. – 16с.

ЗАТВЕРДЖЕНА 2010 р.

Укладач: Любарець Д.С. викладач кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП.

Рецензент: Жученко В.Г., к.е.н., доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства КУТЕП.

Робочу навчальну програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства КУТЕП від ___________ 2010 р., протокол № ___.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП. Протокол №___. від ________ 2010 р.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………...………….

4

  1. Мета і завдання вивчення дисципліни………………...….

6

  1. Зміст навчальної дисципліни……….………….................

7

  1. Самостійна робота…………………………...………...…..

11

  1. Індивідуальна робота………………………………….......

12

Рекомендована література……………………………….....

15

ВСТУП

Викладання дисципліни «Рекреаційні комплекси» спрямовано на вивчення студентами теоретичних основ планування та організації рекреаційного простору, архітектурно-планувальної організації рекреаційних утворень різних видів та масштабів. У процесі вивчення дисципліни у студентів повинно бути вироблене усвідомлення єдності і взаємозв'язку всіх компонентів рекреаційної системи загалом, і технічних систем, що є необхідною складовою для повноцінного відпочинку і туризму рекреантів. Матеріальна база для рекреації повинна якісно і кількісно відповідати потребам людини і суспільства.

Дисципліна «Рекреаційні комплекси» передбачає вивчення двох змістових модулів (розділів): «Планувальна організація територій рекреаційних утворень», «Планувальна організація рекреаційних комплексів».

Ознайомлення з основними положеннями розділу «Планувальна організація територій рекреаційних утворень» надасть студентам базові знання про рекреацію, рекреаційну діяльність, рекреаційний простір, рекреаційну систему, класифікацію і типологію рекреаційних утворень різного виду і масштабу.

Успішне вивчення другого розділу «Планувальна організація рекреаційних комплексів» дозволить студентам здобути знання щодо класифікації рекреаційних комплексів за різними критеріями, опанувати методику вибору, розміщення, архітектурно-планувальної організації комплексів для відпочинку і туризму та рекреаційних закладів, що входять їх складу.

Вивчення навчальної дисципліни поєднує різноманітні форми навчального процесу: лекції, практичні заняття, самостійну роботу студентів та індивідуальну підготовку.

Відповідно до структури навчального плану, дисципліна «Рекреаційні комплекси» вивчається на базі опанування таких дисциплін як «Туристсько-рекреаційне країнознавство», «Будівлі, споруди туристських комплексів, їх обладнання та експлуатація». Знання і практичні навички, отримані під час вивчення дисципліни «Рекреаційні комплекси», знадобляться студентам пі час вивчення таких дисциплін, як «Технологія туристичної діяльності», «Технологія ресторанної справи», «Рекреалогія».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]