Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОПОВНЕННЯ ДО ЗВІТУ травень 2012wfewfwe (2)00.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
181.76 Кб
Скачать

6. Внутрішньо паркове диспетчерське керівництво перевезення вантажів

6.1 Видача дорожніх листів водіям

Дорожній лист є підставою для виконання перевезень і основним первинним документом обліку роботи автомобіля та виконання змінного плану. Дорожній лист має єдину форму обов'язкову для всіх автотранспортних підприємств України, незалежно від їх відомчої належності. Виїжджати на лінію без подорожнього листа категорично заборонено.

Дорожній лист видається водію перед виїздом на лінію при обов'язковому пред'явленні посвідчення на право керування автомобілями, а також при умові здачі водієм всіх дорожніх документів за попередні дні роботи.

Черговий диспетчер при видачі дорожнього листа записує його номер в особову карточку водія, де водій розписується в одержанні подорожнього листа. Диспетчер також записує у дорожній лист відомості про автопідприємство, державний номер автомобіля, виданий державтоінспекцією, гаражний номер автомобіля і причепа, прізвище водія, пункти навантаження і розвантаження, час виїзду з гаража, залишок палива і кількість заправленого палива при виїзді на лінію.

Під час видачі дорожнього листа черговий диспетчер повинен ознайомити водія з умовами роботи, дати вказівки про особливості роботи на заданих об'єктах, звертаючи особливу увагу на дорожні й метеорологічні умови. При цьому диспетчер нагадує основні правила перевезення вантажів у несприятливих дорожніх і метеорологічних умовах.

Дорожній лист видають водію на одну зміну або на один день. Якщо водій направляється з автомобілем у відрядження, дорожній лист можна видавати на весь час відрядження.

Водій повинен дбайливо зберігати дорожній лист, не допускаючи його псування, виправлень і забруднення.

6.2 Підготовка водіїв до виїзду на лінію, підготовчо - заключні роботи, медичне обстеження

У підготовці і випуску транспортних засобів на лінію приймає участь служба експлуатації, технічна служба, начальники колон, чергові механіки, диспетчери, механіки контрольно-пропускних постів та водії.

Випуск транспортних засобів на лінію диспетчерська група здійснює на підставі графіку випуску, складеного відділом експлуатації і погодженого з технічною службою АТП.

Велике значення для своєчасного випуску транспортних засобів має чітке виконання всіх робіт, пов`язаних з підготовкою автомобілів до роботи.

Підготовчі роботи починаються напередодні дня роботи на лінії із складання годинних графіків виходу водіїв на роботу. У кожній автоколоні розробляється такий графік у відповідності із змінно-добовим планом перевезень, складеним службою експлуатації. Начальники колон доводять до відома водіїв графіки виходу на роботу.

Перед виїздом на лінію водії виконують підготовчі роботи (технічне обстеження транспортних засобів, заправка паливно-мастильними матеріалами, здійснюють прогрів та запуск двигуна, тощо). Заправка автомобілів паливом може бути перед виїздом на лінію або після закінчення роботи.

Після виконання підготовчих робіт водії отримують у диспетчерській дорожні листи, де вказано час виїзду на лінію та проходять медичне обстеження.

Випуск автомобілів на лінію проводить змінний механік відділу технічного контролю згідно з виписаним дорожнім листом, в якому зазначено час виїзду автомобіля на лінію, а також маршрут. Механік проводить огляд технічного стану автомобіля перед виїздом на лінію і якщо автомобіль технічно справний, дає дозвіл на виїзд і розписується у дорожньому листі.