Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
34.73 Кб
Скачать

5.2. Процес розгляду справи про адміністративне правопорушення в суді.

Розгляд справ про адміністративне правопорушення — центральна стадія провадження, яка закінчується постановленням рішення по справі. Головуючий на засіданні колегіального органу або посадова особа, що розглядає справу, оголошує, яка справа розглядається, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз’яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права і обов’язки. Після цього оголошується протокол про адміністративне правопорушення.

Під час розгляду справи заслуховуються особи, які беруть участь у розгляді справи, досліджуються докази і вирішуються питання про задоволення клопотань. Уразі участі в розгляді справи прокурора заслуховується його висновок. Порядок розгляду справи фіксується у протоколі засідання колегіального органу по справі про адміністративне правопорушення. В протоколі зазначається:

1. дата і місце засідання;

2. найменування і склад органу, який розглядає справу;

3. зміст справи, що розглядається;

4. відомості про явку осіб, які беруть участь у справі;

5. пояснення осіб, які беруть участь у розгляді справи, їх клопотання і результати їх розгляду;

6. документи і речові докази, досліджені при розгляді справи;

7. відомості про оголошення прийнятої постанови і роз’яснення порядку та строків її оскарження.

Протокол засідання колегіального органу підписує головуючий на засіданні і секретар цього органу.

5.3. Звернення до виконання судових рішень у справах про адміністративне правопорушення.

Питання, пов'язані із зверненням судового рішення до виконання, вирішує місцевий суд, який розглянув справу. За кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист. Якщо на підставі ухваленого рішення належить передати майно, що перебуває в кількох місцях, або якщо рішення ухвалено на користь кількох позивачів чи проти кількох відповідачів, суд має право за заявою стягувачів видати кілька виконавчих листів, точно зазначивши, яку частину рішення треба виконати за кожним виконавчим листом. Виконавчі документи про стягнення судового збору надсилаються судом до місцевих органів державної податкової служби. Якщо судом було вжито заходів щодо забезпечення позову за заявою осіб, на користь яких ухвалено судове рішення, суд разом із виконавчим листом видає копію документів, які підтверджують виконання ухвали суду про забезпечення позову.

Висновок

Проходячи практику в Печерському районному суді, я засвоїла теоретичні знання, підкріпивши іх практичними навичками. Під час проходження практики я навчилася робити опис справ, підшивати справи, виписувати судові повістки, писати протоколи судових засідань. Також я ознайомилася з формуванням судової практики в Печерському районному суді м. Києва з розгляду справ певної юрисдикції, з організацією обліку щодо здійснення судочинства по основним напрямкам обліку, з розглядом справ, що належать до різних видів судочинства, у судовому засіданні, з порядком звернення до виконання судових рішень.

Я вважаю що виробнича практика відіграла важливу роль в моєму житті,як майбутнього фахівця – юриста, адже я дуже багато чому навчилася. Проходячи практику я впевнилася, що обрала правильний шлях у своєму житті, а тому буду прикладати всі зусилля, щоб з мене вийшов гарний спеціаліст – юрист.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]