Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
72.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

73.Взаємодія слідчого з органами дізнаня. Доручення і окремі доручення слідчого

Забезпечення взаємодії в діяльності правоохоронних органів по розкриттю злочинів певною мірою залежить від правильного тлумачення терміну взаємодія. Схоже з поняттями координація , сприяння , співробітництво. Згадно зі ст.ст.94., 103, 113, 114, у процесі взаємодії та організації розслідування він має право: знайомитися з оперативно-рощшуковими матеріалами органів дізнная ; доручати їм виконання окремих доручень та вказівок про провадження розшукових та слідчих дій; вимагати узгодження питань , щод проведення оперативно-розшукових заходів у справах про злочини; приймати участь у крим судочинстві, та вимагати від органів які здійснюють заходи безпеки, додаткових заходів. На керівника слідчого підрозділу покладається обов’язок щодо організації взаємодії, своєчасного вирішення питання про створення сліпо-оперативних , груп для розслідування складних , багатоепізодних, міжрегіональних, злочинів, проявів організованої злочинності, корупції та забезпечення роботи згідно з узгодженими планами. Цей процес полгає у здійсненні комплексу заходів, регламентованих законом, звикористанням наявних сил, засобів та методів правоохоронних органів, зх метою вирішення завдань крим судочинства. Окремі доручення : Слідчий має право провадити слідчі дії в інших слідчих районах і вправі доручити провадження цих дій відповідному слідчому або органу дізнання, які зобов'язані це доручення виконати в десятиденний строк.  У межах міста або району, хоч і поділеного на кілька слідчих дільниць, слідчий зобов'язаний особисто провадити всі слідчі дії.доручення-це письмове звернення слідчого по розслідуваній ним справі, надіслане до органів дізнання у межах одного слідчого району. В С. д. міститься вказівка про проведення розшук, і слідчих дій та прохання надати допомогу під час провадження слідства. С. д. може надсилатися також до відповід. слідчого або органу дізнання ін. слідчого району, якщо слідчий не має змоги виїхати у відрядження для виконання окр. слідчих дій особисто.

97.Поняття, сутність , значення і завдання стадії попереднього розгляду справи суддею.Процес порядок і строки провед р сп суд

-це стадія крим процеса, на якій суддя одноособово розглядає направлене прокурором справу на предмет можливості нащначення його к судовому розгляду и вирішує питання про підготовку справи к судовому розгляду.Сутність:ця стадія є процесуальним фільтром – не допускає справи які неповно розслідувані чи в яких є порушення законодавства. Ця стадія забезпечує підготовку всіх необхідних умов для правильної організації і успішного проведення суд засідання. В цій стадії зявляється підсудний.З умовою призначення справи к судовому розгляду обвинуваченй трансформується в підсудного. Питання, які застосовуються суддею при попередньому розгляді справи : чи підсудна справа суду, на розгляд якого вона найдішла, чи немає підстав для закриття справи або її зупинення 3) чи складено обвинувальний висновок відповідно до вимог КПК 4) чи немає підстав для зміни, скасування або обрання запобіжного заходу, .Порядок:Здійснююється суддею одноособово з обов’язковою участю прокурора.Про день попереднього розгляду справи повідомляються також інші учасники процесу. Однак їх неявка не перешкоджає розгляду справи. ПРС починається з доповід прокурора щод можливості призначення справи до суд розгляду. Якщо суд засідання зявились учасники суд розгляду , вони висловлюють свої думки щодо питань., та заявлених іншими учасниками суд розгляду. Постанова судді виноситься в нарадчій кімнаті. Строки:Призначена справа повинна бути не пізніше 10 діб, а у разі складності справи – не пізніше 30 діб.Рішення судді: про призначення справи до судового розгялуд 2) про зупинення провадження у справі 3) про повернення справи прокуророві 4) про направлення справи за підсудності 5) про акриття псарви 6) на додаткове розслідування.Завдання розкриваються згідно з функціями стадії: 1)Контрольна , зв’язана з контролем за тим , чи проведена досуд роз з додержанням всіх вимог закону 2) підготовча –яка заклечається в определнии возможности рассмотрения уголовного дела в судебном заседании и создании соответствующих условиї для обеспечения реализации такой возможности.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]