Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
72.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

81.Обшук:поняття , види, процес порядок проведення

-це слідча дія, яка полягає в примусовому обстеженні приміщення і інших місць або окремих осіб з метою відшукати і вилучити знаряддя злочину, речі і цінності, здобуті злочинним дорогою, які мають значення для утсановленія істини у справі.Проводиться за вмотивованою постановою слідчого з санкції прокурора чи його заступника, за винятком житла чи іншого володіння особи. Житло –за вмотивованою постановою судді , за винятком невідкладних випадків-це випадки які пов’язані із врятуванням майна та житла, з безпосереднім переслідуванням осіб. В залежності від порядку надання згоди на проведення обшуку – за постановою слідчого , з санкції прокурора, за постановою судді, за згодою дипломатичного представника. За характером об’єктів: обшук приміщень, місцевості, транспортних засобів, особи.Порядок проведення:перед обшуком слідчий пред’являє постанову особам, що займають приміщення, або представникові підприємства, установи організації, де проводиться общук, і пропонує їм видати зазначені в постанові предмети або документи, а також вказати місце, де переховується злочинець.У разі відмови, слідчий проводить об у примус порядку. Якщо особи – відсутні, постанова про проведення обшуку або виїмки пред’являється представникові житлово-експлуатаційної організації, або Мради народних депутатів і обшук проводиться за їх присутності. Слідчий має право розкривати замкненні приміщення і сховища, якщо володілець відмовляється їх відкрити.Млідчий може забороняти виходити із приміщення особам які переувають в ньому.Може залучати працівників органів в.с.та відповідних спціалістів. Обшук особи можуть бути провадені без постанови у таких випадках: якщо затриманий має зброю та інші предметі при сообі, які становлять загрозу для оточуючих 2)при затримані підозрюваного 3)при взятті підозрюваного обвинуваченого під варту 4)за наявності достатніх підстав вважати , що особа . яка знаходиться в приміщенні де проводиться обшук приховує при собі предмети, які мають значення для встановлення істини по справі.

82.Виїмка: поняття види процес порядок

-це слідче дія , в ході якогг вилучаються обє'кти, місцезнаходження яких достовірно відоме і які можуть мати значення для кримінальної справи.Підстави для проведення виїмки : Проводиться у випадках коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи , знаходяться в певної особи чи в певному місц.Виїмка проводиться за вмотиваною постановою слідчого. Виїмка документів, що становлять державну та0або банківську таємницю, проводиться тільки за вмотивованою постановою судді і в порядку погодженому з керівником установи. Примусова виїмка із житла чи іншого володіння особи, а також виїмка документа виконавчого

83.Огляд:поняття види процесуальний порядок

Це слідча дія в ході якої виявляються, безпосередньо сприймаються, оцінюються і фіксуються стан, властивості і ознаки матеріальних об'єктів з метою здобуття фактичних динних, які мають значення для встановлення істини у справі.1)Огляд місцевості 2) огляд приміщення, 3) огляд предметів 4) огляд документів 5) огляд трупа 6) огляд житла чи іншого володіння особи.У невідкладних випадках – проводиться до порушення кримінальної справи . Про результати огляду слідчий склада протокол.Огляд проводиться в присутності не менш як двох понятих , і як правило в день. Слідчий може запросити для участі в огляді спеціалістів, не заінтересованих в результатх справи.В необхідних випадках слідчий проводить вимірювання, складає план та креслення оглянутого місця події а також по можливості фотографує їх. ОВС забовязані подавати слідчому допомогу в проведнні огляду. Огляд предметів і документів, вилучених під час огляду місця події при виїмці або обшуку, а також пред’явлення їх підозрюваному, обвинуваченому потерпілому та інщим особам слідчий провадить на місці події обшуку або виїмки, а коли це неможливо за місцем провадження у справі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]