Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
друкувати.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

2.2.7 Підлоги

Підлоги – багатошарові конструкції, які складаються з покриття - чиста підлога, прошарку, підстилаючого шару та основи. Найбільше експлуатується .

Покриття підлоги із полімерних матеріалів гігієнічні, еластичні, зносостійкі, тепло та звукоізоляційні, довговічні. В поєднанні з індустріалізацією будівельних робіт – ефективні.

Підлогу кладуть по перекриттю, або по грунту у безпідвальних будівлях і у підвалах. У підлозі по перекриттю основою являється несуча частина перекриття і

підстилаючого шару немає. При влаштуванні підлоги по грунту виконується підстилаючий шар (підготовка). В конструкцію підлоги можуть входити шар звукоізоляції, термо- і гідроізоляційний шар. Плитки для підлоги виготовляють із полівінілхлориду, полімерів, каучуку,

регенерованої гуми. Надійно кріпиться до основи, легко замінюється під час

ремонту, дає змогу створювати рисунок при укладанні . Незначні відходи при влаштуванні, зручне транспортування. Проте менш гігієнічні, більш трудомісткі. Можуть бути глазуровані і неглазуровані, з гладенькою чи рифленою поверхнею. Товщина 12 мм, водопоглинання до 5 %, шов між плитками 2 мм. Використані також підлоги із керамічної плитки . Такі підлоги не стираються, гігієнічно, хімічно інертні та водостійкі, але відрізняються великим теплопоглинанням та чутливістю до ударів.

Штучний паркет - окремі планки, які мають окрайки на торцях, шпунт і гребінь для з'єднання між собою . Виконані із дуба 6×1, 5×170 мм. Досить простий у виготовленні, потребує затрати деревини й затрати праці при влаштуванні.

Підлоги із лінолеуму — еластичні, хімічно-і водостійкі, красиві, безшумні, гігієнічні і легко ремонтуються. їх укладають по рівній жорсткій і сухій основі. Безосновні лінолеуми (полівініл-хлоридний і гумовий) приклеюють до основи син­тетичними мастиками. Лінолеум на тканинній основі приклеюють холодною бітумною масти­кою.

В приміщеннях з тривалим перебуванням людей влаштовують «теплі підлоги», а лінолеум укладають з теплозвукоізоляційною основою.

2.2.8 Сходи

Одним із вертикальних елементів будівлі є сходи . В проекті

використано як основні сходові клітки, так евакуаційні.

Висота про східця - 150мм., ширина проступу - 300мм., ширина маршу - 1200м м., ширина площадки - 1200м м..

Число сходів у марші одинакове, всі сходи також одинакові. Сходова клітка має природнє освітлення. Сходи складаються з окремо влаштованих збірних залізобетонних площадочних балок, збірних залізобетонних косоурів, східців, залізобетонних плит, площадок огородження висотою 1м. Сходи складаються з 2 маршів. Ширина площадок відповідає ширині маршів 1200 мм. Збірні елементи встановлюють на місце кранами і кріплять за допомогою зварювання закладних деталей. Сходові марші і площадки застосовують з накладними проступами, які вкладають після закінчення основних робіт на монтажі будівлі.

Для спряження косоурів з площадочними балками, в останніх передбачаються гнізда, в які заводяться кінці косоурів. Зв’язок між елементами сходів зваркою закладання деталей. Східці вкладаються по косоурам на цементному розчині. На площадочні балки спираються збірні залізобетонні площадки плити.

Приміщення, в яких розміщуються сходи, називають сходовими клітками. Вони повинні мати природне освітлення через вікна у зовнішніх стінах.

Вхідні площадки розташовують вище рівня землі не менш, ніж на 150 мм, щоб не допускати затікання в приміщення атмосферної води. Для захисту вхідної площадки від опадів роблять ко­зирок.

Крім сходів, для сполучення між поверхами застосовують ліфт. А також будівля облаштована пандусами.