Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
друкувати.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

1. Архітектурний розділ

    1. Характеристика району проектування

Запроектований центр реабілітації буде знаходитись у Чернівцях по вулиці Червоноармійській 86, що межує з вулицею Рівненською.

Якнайкраще розміщувати об'єкт поближче до центра міста, адже саме він є нагромадженням і скупченням достатньої кількості людей, які потребують обслуговування. Район проектування має досить велике значення при влаштуванні споруди, адже його показники впливають на проектування , вирішення фасадів, орієнтації , призначення самої споруди .

Місто знаходиться в ІІ-В кліматичному районі, де помірна зима, що зумовлює необхідність теплозахисту будинків. Висота снігового покриву до 1 м. Значна тривалість опалюваного сезону.

Таблиця 1.1 -Нормативні природно-кліматичні показники та навантаження

№ п/п

Найменування

Показники

1

2

3

Кліматична зона

ІІ В

Нормативне снігове навантаження

140 кг/м2

Нормативне вітрове навантаження

55 кг/м2

Розрахункова зимова температура

-20º с

Нормативна глибина промерзання

0.8м

Сейсмічність

7 балів

Температура середня за рік

+7°С

Абсолютна min

- 32 °С

Абсолютна max

+ 38°С

Середня за липень

+19°С

ення таблиці1.1

П родовження таблиці 1.1

Ділянка оснащена зручними зв’язками, пішохідними доріжками, клумбами, зонами відпочинку та ігор на повітрі. Вона прямокутної, витягнутої форми. Для службового в’їзду було використано прилеглу дорогу, районного значення. Будівництво запроектоване згідно червоної відмітки від дороги та пожежними авилами. Загальна площа ділянки 0,8га. Рельєф місцевості по всій ділянці має перепад 1,5м. З північної та південної сторони межує з сусідніми ділянками, з сходу оточена дорогою загального та місцевого характеру. Заїзд на стоянку для працівників розміщений із північної сторони, що дає змогу вільно заїзджати з проїзджої частини. Сама тимчасова автостоянка розрахована на 8 місць - для персоналу. Стоянка для відвідувачів на подвір'ї, передбачена на нормативній відстані. Головний вхід знаходиться на сході ділянки. Також обладнаний проїзд до евакуаційного виходу, загрузочної. Перед входом до поліклініки розміщені клумби та газони. По периметру ділянки ростуть кущі, дерева, які відіграють як естетичну, так і екологічну роль, адже дерева – легені міста.