Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дмитрів з практичними держ екзамен.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
574.46 Кб
Скачать

9.Скласти алгоритм віддаленого доступу до керуючого комплесу еатс"єс 11"

. Центр віддаленого доступу на основі модемного зв'язку в мережі загального використання.

Єдина на сьогоднішній день, можливість віддаленого доступу, ґрунтується на використанні модемного зв'язку в комутованій мережі загального користування. Причинами цього були:

  • можливість легкого створення ліній зв'язку в комутованій мережі загального використання;

  • відсутність необхідності у централізованому діагностуванні одночасно багатьох станцій та децентралізованому діагностуванні однієї станції.

Для доступу станції використовуються технологічне програмне забезпечення станції, яке включає у себе можливість віддаленого доступу через комутовану мережу. Як описано вище доступ до станції здійснюється через інтерфейс RS-232, а відповідно через послідовний порт комп'ютера(рис. 1.4). Для встановлення віддаленого доступу використовуються модеми, які включаються у комутовану мережу загального користування.

Після налагодження модемного зв'язку, робота програм доступу із станцією не буде нічим відрізнятись від звичайного підключення по інтерфейсу RS-232, бо модеми із командного режиму переключаться в режим передачі даних, та стають прозорими для програм доступу. Центр віддаленого доступу являє собою сукупність терміналів аварій, статистики І технічного обслуговування (ТО), та комунікаційного сервера і сервера даних.

В даному випадку, під терміналами розуміється прості персональні комп'ютери, на яких встановлене спеціальне технічне програмне забезпечення для доступу та технічного обслуговування віддалених, по відношенню до них, станцій.

Усі термінали, в даній реалізації, з'єднані із сервером даних локальною мережею для зберігання на ньому даних результатів доступу та різних статистичних даних.

Сервер віддаленого доступу встановлює та керує доступом до віддалених станцій, на нього лягають функції підключення до різних станцій, використовуючи комутовану мережу загального використання. Для встановлення віддаленого зв'язку в його розпорядженні є модемний пул.

10. Схема організації віддаленого доступу до керуючаго комплексу еатс "єс

Рисунок 2.2. Віддалений доступ на основі модемного зв'язку

15 Відновлення системи віндовс

Щоб повернути ОС Windows XP до попереднього стану за допомогою засобу відновлення системи, виконайте наведені нижче дії.

  1. Ввійдіть до системи Windows як адміністратор.

  2. Натисніть кнопку Пуск і послідовно виберіть пункти Усі програмиСтандартніСлужбові таВідновлення системи.

  1. На сторінці Відновлення системи виберіть перемикач Відновлення попереднього стану комп’ютера та клацніть Далі.

  1. На сторінці Вибір контрольної точки відновлення виберіть останню точку відновлення системи зі списку Виберіть точку відновлення у списку та клацніть Далі. Примітка. Може з’явитися повідомлення засобу відновлення системи з переліком змін до конфігурації, які буде внесено. Натисніть кнопку OK.

  1. На сторінці Підтвердження вибору точки відновлення натисніть кнопку Далі. Засіб відновлення відновить попередню конфігурацію Windows XP та перезапустить комп'ютер.

  2. Ввійдіть до системи як адміністратор. Клацніть OK на сторінці Відновлення завершено

Якщо вам вдалось успішно відновити попередній стан комп’ютера і він працює належним чином, роботу завершено.

27