Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шевчук Ю. В..doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
36 Mб
Скачать
  1. 2. Майстер - клас по виготовленню композиції в стилі колаж

  1. Малоюємо ескiз майбутньої композицiї в українському стилi простим олiвцем

  1. Надаємо колір ескізу за допомогою фарб

  1. Приклеюємо гілки проса на дах хати в 2 шари за допомогою універсального клею

  1. Плетемо тин з гілок верби

  1. Приклеюємо тин на композицію за допомогою універсального клею

  1. Приклеюємо стежку з морських камінців за допомогою універсального клею

  1. Виготовляємо стог з сіна. Збираємо сіно в пучок, кінець якого зв’язуємо джутом

  1. Приклеюємо стог сіна за допомогою універсального клею

  1. Виготавлюємо «холодну порцеляну» для ліпки

    1. Змішуємо харчову соду, кукурудзяний крохмал і воду в рівних пропорціях

    1. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, через хвилину сода зашипить і почнуть утворюватися грудочки

    1. Продовжуємо помішувати, ще через пару хвилин утворюється грудка, яка легко відходить від стінок

    1. Переклаємо отриманий матеріал на рушник та вимішуємо, як звичайне тісто

    1. Фарбуємо «холодну порцеляну» харчовими фарбниками

  1. З отриманого матеріалу ліпимо груші, яблука, ягоди, гарбуз

  1. Ліпимо глечики, соняшники з «холодної порцеляни»

  1. Приклеюємо виготовлені яблука, груші, ягоди, гарбуз, лаву та відро

  1. Приклеюємо глечики та соняшники з

  1. Виготавлюємо садовий інвентар з металевого листа.

  1. Приклеюємо садовий інвентар

Висновок

Флористичний колаж - прекрасний варіант оформлення інтер'єру, який не вимагає ні ваз, ні безцінною житлової площі для свого розміщення. Ці плоскі роботи складають реальну конкуренцію картинам, гобеленам тощо, завдяки новизні технік та використання матеріалів.

Правильно підібрані декоративні елементи інтер'єру завжди дуже тонко, вишукано і стильно підкреслюють унікальну атмосферу інтер'єру та характеру людини. Для декорування сучасного інтер'єру дуже часто застосовують картини, панно, композиції або дизайнерські колажі. Особливим шармом і витонченістю в оформлення сучасного інтер'єру офісу або будинку можуть бути найрізноманітніші дизайнерські елементи з живих або штучних рослин, каміння, дерева та ін. Оформлення офісу або будинку дизайнерським колажом дозволяє створити унікальний, а може і «єдиний», виконаний дизайнером інтер'єр саме для певної людини. Дизайнерські композиції і колажі з різних матеріалів - улюблена тема декораторів при оформленні сучасного інтер'єру.

Сучасний колаж передбачає велику кількість різноманітних технік, використовує різні матеріали (від висушеного листя і трав до предметів домашнього вжитку). Колаж - це технічний прийом в образотворчому мистецтві, коли на будь-яку основу приклеюють снайрізноманітніші за кольором, формою і фактурою предмети з різних матеріалів.

Колажі добре вписуються в інтер'єри сучасних квартир, офісів і т.д., створюючи певне конструктивну і кольорову пляму, вони також несуть в собі великий позитивний заряд, оскільки зроблені руками людини і майже завжди в єдиному екземплярі. З придбанням колажу з'являється можливість мати у себе вдома частинку природи, чудово інтерпретовану автором. Створення флористичного колажу - мистецтво досить вільне та імпровізаційне.

В даний час техніка колажу залишається цікавою і самою фантазійної для декораторів, саме тому тема моєї роботи має назву: «Колаж в сучасному iнтер’єрi».

Останiм часом популярним стає оформлення iнтер’єру в етно-стилi.

Українська культура особлива і неповторна, її обряди і звичаї, безсумнівно, залишають свій відбиток в архітектурі і дизайні. Українська культура робить новий виток у своєму розвитку, зароджується новий сучасний український стиль в оформленні інтер'єру від архітектурних споруд до елементiв i’нтер’єру, наприклад, таких як картина, колаж.

В даний час можна з повною впевненістю стверджувати, що українська культура відроджується, набуває новий вигляд, вплітаючись корінням в сучасні інтер'єри.

Проаналізувавши інтер'єри, які створюються сьогодні, можна відшукати багато моментів, характерних для української культури минулих років. Спостерігається тенденція до створення деталей інтер'єру, актуальних в старовину та найбільш актуальним для декорування сучасного інтер'єру є картини, панно, композиції або дизайнерські колажі, якi мають особливий шармом і витонченість.

Для створення колажу я обрала рiдний, неповторний, самобутнiй та затишний український стиль, в якому відображається вся краса української природи, української хати, українського села та українського колориту. В композицiї є все, чого не вистачає сучасності: сімейне тепло, затишок рідного дому, домашня захищеність, спокій, абстрагування від шуму і швидкісних гонок сучасного життя. Вид колажу об’ємний, стиль – пейзажний.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]