Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPZK_33.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
125.95 Кб
Скачать

Німеччина

Німеччина - федеративна держава з республіканською формою правління. Діє конституція (Основний закон) від 23 травня 1949р. Кожна земля має свою конституцію, парламент і уряд.

Глава  держави  - федеральний президент, котрий обирається федеральними  зборами терміном  на 5р. і може бути обраний знову тільки один раз.Федеральні  збори скликаються головою бундестагу і складаються з депутатів бундестагу і такої ж кількості членів, які обираються парламентами  земель.  В  разі недієздатності президента або його смерті повноваження президента здійснюються головою Бундесрату.Федеральний президент - ГАУК 2012

Законодавчий органБундестаг (парламент), який обирається строком на 4р. шляхом всезагального, прямого і таємного голосування. В Німеччині використовується змішана система виборів, яка поєднує в собі принципи мажоритарної та пропорційної систем. Кількість депутатів Бундестагу не фіксована.

Виконавча влада належить Федеральному уряду, який очолює федеральний канцлер. Федеральний канцлер обирається Бундестагом більшістю голосів за пропозицією президента. Міністри призначаються президентом за пропозицією федерального канцлера. Припускається суміщення постів члена бундестагу і уряду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]