Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сологуб.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
112.03 Кб
Скачать

3.Фізико-географічна характеристика Японії

Японія — це острівна країна, розташована на східному узбережжі Азії, у північно-західній частині Тихого океану. Зі сходу і півдня її омиває Тихий океан, з заходу — води Японського та Східнокитайського морів, а з півночі — Охотське море. Японський архіпелаг простягнувся дугою з північного сходу на південний захід. Він складається з чотирьох великих островів Хоккайдо, Хонсю, Сікоку та Кюсю, а також понад 3 тисяч дрібних островів. Країна лежить у зоні помірного кліматичного поясу. Більша частина Японських островів укрита горами, серед яких багато вулканів. Найвищий з них — гора Фудзі (3 776 м над рівнем моря). Японія посідає 19 місце за щільністю населення у світі. 70—80% поверхні островів вкривають ліси і гори, непридатні для сільського господарства, промисловості чи мешкання через часті тайфуни, зсуви і землетруси. Більшість населення сконцентровано у прибережних зонах та на рівнинах.

Розташування Японії на стику трьох тектонічних плит Тихого Океану, є причиною частих землетрусів і підвищеної вулканічної активності на архіпелазі. Існує багато гейзерів і гарячих природних ванн онсен, які використовуються для відпочинку.

Японія є другою за величиною економічною державою світу. Вона посідає 6-е місце за обсягами імпорту та експорту товарів і є членом «Великої вісімки».

Японія посідає 10-е місце у світі за чисельністю населення, яке становить близько 127 мільйонів осіб. Столиця країни, Токіо, нараховує більше 8 мільйонів мешканців (агломерація нараховує більше 30-ти мільйонів мешканців і є найбільшою в світі).

4.Туристичне районування Великобританії

-Англія

-Шотландія

-Пн.Ірландія

-Уельс

Щорічно біл.12 млн.туристів.

В осн.відвідують Лондон,Едінбург,Кардів,Манчестер,Ліверпуль,Брістоль,міста-музеї (Стратбор на Айвоні,Вінзор,Кембрідж,Оксфорд)

Курорти ВБ зосереджені на Пд.узбережжі:Брайф, гірський туризм (Шотландія)

Специфікою інфраструктури ВБ є готелі.

Переважає пізнавальний і транспортний туризм., слабко розвивається курортний туризм(несприятливі кліматичні умови), добре розвивається круїзний тур(в основному навколо Європи).

5. Туристичний потенціал Середземноморського узбережжя Франції

Середземномор'я Франції — район туризму і курортів. Тут є чимало пам'яток Стародавнього Риму (в Арлі, Німі, Оранжі) і середньовіччя (в Авіньйоні, Каркасоні). Але головна принадність району — це клімат, море, пляжі й мальовничі ландшафти. Середня температура січня на узбережжі 7°С, липня 23°С, літо сухе, купальний сезон триває з травня по листопад. Рив'єра (Лазуровий берег) завдовжки 70 км стала всесвітньо відомою курортною зоною ще в XIX ст. Впродовж року її відвідує 15 млн чоловік. Рив'єра — це не тільки пляжі, це величезний комплекс оздоровчих, лікувальних, спортивних, культурних, комунікаційно-інформаційних закладів. Найбільшими містами Лазурового берега є Кан з його Палацом кіно і міжнародними кінофестивалями, Ніцца і Монако.

6.Бальнеологічні курорти Німеччини

Місто Ахен знаходиться в самій західній частині землі Північний Рейн-Вестфалія, там, де сходяться межі трьох країн: Бельгії, Нідерландів і Німеччини. Ще з давньоримських часів Ахен відомий найгарячішими в Центральній Європі джерелами хлоридной натрієвої води, вживаної, головним чином, для ванн при захворюваннях серцево-судинної системи, шкіри, суглобів.

Бад-Вільдунген – цей курорт для тих, хто страждає на різні захворювання нирок. Також він відрізняється сучасною інфраструктурою та динамічним розвитком. Курорт володіє найбільшим в Європі курортним парком.

Бад-Киссинген (Вюрцбург) – мінеральні води Бад-Киссингена призначені для лікування цілого спектру хвороб, пов'язаних з серцево-судинною системою, шлункових захворювань, гінекологічних, а також при лікуванні діабету. В Бад-Киссингене розташовані також провідні в Європі центри пластичної хірургії.

Бад-Кройцнах (Франкфурт-на-Майні) – землі Рейнланд-Пфальц, в центрі живописної долини річки Нае знаходиться курорт Бад-Кройцнах Основа курорту – радонові джерела. Є декілька термальних комплексів для лікування і профілактики різних хвороб: ревматологія, серцево-судинні захворювання, ортопедія. Також створені умови для занять плаванням, гольфом, тенісом.

Бад-Райхенхалль (Зальцбург) – гірськокліматичний курорт розташований в Південній Німеччині. Поєднання гірського повітря і солоної води Бад-Райхенхалля допомагає при респіраторних захворюваннях.

Бад-Хомбург (Франкфурт-на-Майні) – Один з найвідоміших і найстаріших лікувально-оздоровчих курортів Німеччини. Лікувальна спрямованість: шлункові, серцеві, печінкові, ревматичні захворювання та порушення обміну речовин.

Бад-Фюссинг (Мюнхен) – один з кращих лікувально-оздоровчих центрів Німеччини. Він базується на сірчистих глибоководних джерелах, які лікують захворювання суглобів та допомагають при посттравматичної реабілітації. На курорті більше десятка термальних басейнів. Крім того, лікування в Бад-Фюссинге рекомендовано для лікування серця, ендокринної системи.

Бад-Ельстер (Хемніц) – заснований в XIX ст., грязевий курорт базується на мінеральних джерелах. Корисний для сердечників, ревматиків і хворих на нирки, а також людям з проблемами в статевій сфері і з порушеним обміном речовин. Взимку можливі лижні прогулянки.

Бад-Емс (Франкфурт-на-Майні) – в XIX ст. сюди приїжджали монархи, політики, актори, письменники. Особливо ефективно лікування захворювань дихальних шляхів, опорно-рухового апарату та шкірних захворювань (нейродермит, псоріаз, екзема).

Вісбаден (Франкфурт-на-Майні) – великий бальнеологічний курорт на 26 мінеральних термальних джерелах розташований в центрі землі Гессен. Вісбаден користується славою спеціалізованого курорту по лікуванню ортопедичних і ревматичних захворювань. Крім того, у Вісбадене знаходиться одна з найсучасніших в світі клінік радіології, нуклеарної медицини та променевої терапії.