Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сологуб.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
112.03 Кб
Скачать

32. Проблеми розвитку туризму Австралії.

Величезні природні рекреаційні ресурси Австралії, екзотика, комфортність кліматичних умов, своєрідність рослинного і тваринного світу, самобутня культура породжують зростання іноземного туризму в країні. Однак віддаленість Австралії від Європи і Америки - основних регіонів, генеруючих туристичний попит, - перешкоджає розширенню в'їзних турпотоків, тому австралійські курорти орієнтовані на прийом головним чином внутрішніх туристів.

Особливістю туристичної галузі Австралії є висока популярність травня, жовтня і листопада - несезонних місяців в Північній півкулі.

Разом з тим, у туризму Австралії багато проблем. У виникненні багатьох з них не винна сама туристична галузь. Однак є ряд чинників, істотно обмежують турпотік міжнародних туристів в країну. По-перше, це значна віддаленість Австралії від головних світових центрів цивілізації і високорозвинених країн Північної Америки, Західної Європи та Японії. Приблизно, 30% вартості поїздки в Австралію припадає на вартість перевезення. Це не може не відбиватися на кількості відпочиваючих. Важливою проблемою є те, що Австралію можна потрапити тільки за допомогою авіації або морського транспорту. Саме дорожнеча перевезень і зупиняє багатьох потенційних туристів.

Сильно впливають на кількість міжнародних туристів в Австралії стереотипи про Австралію, що склалися в багатьох країнах. Поширена думка про те, що в Австралії нічого немає крім кенгуру, коала, акул і пустель не кращим чином впливають на кількість туристів. Багато хто боїться небезпечних австралійських тварин. Це сильно відлякує туристів.

33. Проблеми розвитку туризму Італії.

- збереження самобутності в контексті активного використання культурної спадщини;

- зацікавленість туристів релігійними установами ускладнює виконання ними основних дій і вони починають працювати як місце для туристів;

-надмірний потік туристів до найвідоміших центрів і пам’яток.

34. Тематичні парки (історичний розвиток, принципи функціонування).

Тематичні парки придумав мудрий казкар Уолт Дісней 18 липня 1955 року . В даний час в багатьох європейських країнах створені тематичні парки, але справжній розквіт вони отримали в США, звідки і стали розповсюджуватися по всьому світу.

Головною особливістю тематичних парків є підпорядкування всіх складових парку (атракціонів, заходів, рекреаційних програм, алей, майданчиків, спектаклів) певній темі. Тематичні парки мають на своїй території наукові центри, музеї, міні-парки для дітей ("Казкові куточки"), клуби для осіб літнього віку, педагогічні лабораторії, навчальні майстерні. Популярними є так звані пригодницькі майданчики, облаштовані з використанням природних ресурсів —джерел, водоймищ, скель, рослинності та відповідних технічних засобів — пожежних машин, міні-майстерень, старих літаків, потягів тощо.

35. Туристичний район: Приозер’я сша.

Приозер'я - територія між Великими озерами і річками Міссісіпі і Огайо. Тут багате сільськогосподарське оточення, значні мінеральні ресурси водних і сухопутних шляхів і центральне положення щодо ринків збуту усієї країни. Приозер'я - індустріальне серце США. Типовими є важка індустрія і традиційні галузі: металургія, виробництво промислового устаткування, гірничих і будівельних машин, сільськогосподарської техніки і особливо автомобілів, а також харчова промисловість. Виникнення центрів чорної металургії на південних берегах Великих озер було зумовлене сировинно-транспортним чинником: їх положенням між родовищами вугілля і залізних руд.

Місто Детройт стало славнозвісною «автомобільною столицею» і найбільшим центром автомобілебудування в світі. Цьому сприяли наявність металу і вдале розташування міста щодо транспортних шляхів і ринків збуту. У Детройті вперше в світі виробництво автомобілів було поставлене на конвеєр і стало масовим.

Чикаго (8,0 млн чоловік) є найбільшим містом Приозер'я і внутріїїшіх штатів, Це величезний транспортний вузол. Великі озера з'єднані діючим каналом з Міссісіпі. Три десятки залізниць, у тому числі й основні трансконтинентальні, як і десяток хайвеїв, сходяться сюди. Чикагський аеропорт О'Хара є найбільшим у світі.

Територію, що простягнулась на захід від Міссісіпі аж до Скелястих гір, називають «хлібним кошиком». Це знамениті Великі рівнини і степи-прерії, де колись мандрували стада бізонів, а тепер вирощують пшеницю, кукурудзу, трави і відгодовують велику рогату худобу на м'ясо.