Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MODUL1.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
496.13 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

ПРИКЛАДНА МЕХАНІКА І ОСНОВИ

КОНСТРУЮВАННЯ

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

ЧАСТИНА 1

КИЇВ КНУТД 2005

Прикладна механіка і основи конструювання. Конспект лекцій. Частина 1.\ Хомяк О.М., Піпа Б.Ф., Марченко А.І.- К., КНУТД, 2005.-44 с.

Упорядники: Хомяк О.М., доктор технічних наук, Піпа Б.Ф., доктор технічних наук,

Марченко А.І., кандидат технічних наук.

Відповідальний за випуск зав.кафедрою Інженерної механіки

О.М. Хомяк, доктор технічних наук.

Затверджено на засіданні кафедри Інженерної механіки

Протокол № 10 від 10.02.2005 р.

ВСТУП

Однією з передумов входження України до єдиної Європейської зони вищої освіти є реалізація системою вищої освіти України ідей Болонського процесу. Структурна реформа національної системи освіти спрямована на забезпечення мобільності, працевлаштування та конкурентоспроможності фахівців з вищої освіти. При розробці цього посібника враховано засади Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи (ECTS) та кредитно-модульної системи організації навчального процесу (КМСОНП).

Посібник призначений для самостійної підготовки студентів, які вивчають дисципліни "Основи конструювання і проектування", “Прикладна механіка”, “Технічна механіка”, “Прикладна механіка та основи конструювання”, що складають основу загально-технічної підготовки інженерів немашинобудівних спеціальностей.

Мета навчального курсу – дати загальне уявлення про устрій та способи дії ме-ханічних частин машин, а також про методи забезпечення дієздатності їх при конструюванні і, таким чином, розширити фундамент загальної інженерної підготовки.

В основі курсу лежить широка галузь науки, що має назву “механіка”. Основною задачею механіки є вивчення руху та напруженого стану елементів машин, будівельних конструкцій, суцільних середовищ та інших форм матерії під дією прикладених до них сил. Механіку поділяють на дві частини – теоретичну та прикладну. Теоретична механіка має три розділи: статика, кінематика та динаміка. Основними розділами прикладної механіки є опір матеріалів, теорія механізмів і машин, деталі машин.

З метою впровадження кредитно-модульної системи доцільно розділити механіку на окремі розділи (модулі) об’ємом 1,5 кредити (54 години) кожний. В цьому посібнику пропонується лекційний підмодуль першого основного модуля дисціпліни. До нього входять тільки основні положення механіки, що стосуються конструювання та проектування машин: основні положення статики, опору матеріалів, короткий опис конструкційних матеріалів та загальні відомості про проектування і конструювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]