Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачі до екзамену з інформатики.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
126.46 Кб
Скачать
  1. Знайти інформацію про найбільші супермаркети вашого міста та ціни в них на вищезазначені продукти. (1 бал)

  2. Знайти інформацію та різні фото про фірми вашого міста, які облаштовують оформлення свят (наприклад, повітряними кульками) та фірми, які організовують проведення дитячих свят. Зробити посилання на відповідні сайти та зберегти фотографії. (1 бал)

  3. Розрахуйте кошторис свята, який би був найекономнішим для сімейного бюджету. Необхідні підрахунки оформити в електронній таблиці MS Excel. Порівняйте частки кожного виду витрат (продукти, розваги, оформлення) у загальній сумі витрат на свято, побудувавши відповідний тип числової діаграми для обґрунтування та прийняття рішення батьками брата. (4 бали)

  4. У MS Word або MS Publisher розробити яскраве запрошення на свято для дітей, де зазначити місце та годину проведення свята.(3 бали)

  5. Підготуйте текст електронного листа, прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі та надішліть викладачу. (1 бал)

20

Ви разом з однокурсниками плануєте провести соціальну акцію з привернення уваги до проблеми засмічення та залучення способів утилізації сміття.

Завдання:

  1. Вам треба знайти інформацію, щодо стану проблеми утилізації сміття в Україні, числові дані та яскраві фотографії. Зробити посилання на відповідні сайти та зберегти фотографії. (1 бал).

  2. В текстовому документі надати коротку характеристику стану проблеми утилізації сміття в Україні. Проаналізуйте різні способи вирішення цієї проблеми та запропонуйте найприйнятніші варіант з вашої точки зору. (4 бали).

  3. Створити презентацію з п’яти слайдів «Нові підходи до відходів» на основі відомостей, отриманих з Інтернету. Використовувати у презентації схеми, діаграми або таблиці (4 бали).

  4. Підготуйте текст електронного листа, прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі та надішліть викладачу. (1 бал).

21

Ваша сестра, студентка-першокурниця, планує придбати комп’ютер, але їй важко зупинитися на конкретній моделі в умовах сучасного ринку. Допоможіть сестрі здійснити вибір.

Завдання:

    1. Знайти інформацію про ПК та їх яскраві зображення. Зробити посилання на відповідні сайти та зберегти фотографії. (1 бали)

    2. У MS Word розробити інформаційну листівку про персональні компьютери, де розмістити фотографії та коротку інформацію про них. (4 бали).

    3. В Excel cтворити базу даних ПК, яка містить загальну інформацію про ПК, фотографію. Зробити фільтрацію даних та побудувати графік відносно вартості ПК(4 бали)

    4. Підготуйте текст електронного листа, прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі та надішліть викладачу. (1 бал)

22

Родина із Черкас планує протягом року подорожувати до різних міст України автомобілем .

Завдання:

  1. Знайдіть за допомогою Інтернету інформацію про міста Україні (Черкаси, Київ, Львів, Харків, Одеса, Донецьк.) та відстань між Черкасами та Києвом, Львовом, Харковом, Одесою, Донецьком. Зробити посилання на відповідні сайти та зберегти фотографії. (1 бал)

  2. Створіть текстовий документ Word, який містить інформацію про вищевказані міста України та яскраві фотографії міст. (2 бали).

  3. Створіть текстовий документ Word, який містить інформацію про технічні характеристики автомобіля Suzuki Swift та фотографії. (2 бали)

  4. Створіть електрону таблицю, в якій укажіть відстані від Черкас до вказаних міст, розрахуйте кількість необхідного пального та його вартість до кожного міста, а також за формулою з використанням логічної функції визначте, до яких міст необхідно додатково заправляти автомобіль по дорозі. Побудуйте діаграму, на якій відобразіть відстані та вартість поїздки до кожного з міст.(4 бали).

  5. Підготуйте текст електронного листа, прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі та надішліть викладачу. (1 бал).

23

Ваш дідусь з виходом на пенсію вирішив на дачі розводити бджіл. Серед його знайомих немає бджолярів, тому він звернувся до вас за допомогою.

Завдання:

1. За допомогою Інтернету знайдіть як текстову так і графічну інформацію про бджіл. Збережіть посилання на сайти, де знайшли інформацію та фотографії. (1 бал)

2. Підготуйте в MS Word інформаційну листівку про бджолярство. (4 бали)

3. В MS Excel створити таблицю, яка містить породу бджіл, вартість за сім’ю, тип вулику, його вартість, кількість вуликів. Підрахувати загальну вартість пасіки, залежно від типу вуликів та породи бджіл. Побудувати діаграму, на якій відобразити вартість пасіки залежно від породи бджіл.(4 бали)

4. Відправте лист викладачеві зі знайденими матеріалами. (1 бали)

24

У вас є акваріум, у який можна налити 50 літрів води. Треба визначити оптимальну кількість рибок для вашого акваріуму.

Завдання:

1. За допомогою Інтернету знайти поради В. Михайлова стосовно облаштування акваріуму та фотографії акваріумних рибок. Зробити посилання на відповідні сайти та зберегти фотографії. (1 бал)

2. У MS Word створіть інформаційну листівку про акваріумних рибок та поради, щодо визначення оптимальної кількості рибок.(4 бали)

3. У електронну таблицю Excel занести таку інформацію: мін та мах кількість рибок на 1 л води, об’єм акваріуму(задати 3 різних об’єми), найбільша кількість рибок, за якої рибки будуть добре себе почувати. Створіть діаграму для більш наочного подання інформації. Відфільтрувати дані за певними умовами, які сформулювати самостійно(4 бали)