Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задачі до екзамену з інформатики.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
126.46 Кб
Скачать
  1. Знайти інформацію щодо структури енергетичного комплексу в Україні, інформацію про атомні станції, гідроелектростанції, альтернативні способи отримання електроенергії. (1 бал).

  2. Знайти фотографії найбільших електростанцій, атомних станцій України. Зберегти малюнки в вашій папці. (1 бали)

  3. Створити інформаційну листівку у MS Word, що міститиме коротку характеристику кожної структури енергетичного комплексу та найбільші гідоро та атомні станцій в Україні. (3 бали)

  4. Розрахуйте за допомогою електронних таблиць загальну вартість за спожиту електроенергію за місяць. Таблиця повинна містити поля: Лицевий рахунок, Прізвище, Покази лічильника на початок місяця, на кінець місяця, Спожито всього, Пільги, тариф за 1 кВт/год (0,24грн.), До сплати. Пільгова категорія – учасники війни оплачують 50% від спожитого. Визначте максимальне та мінімальне значення спожитої енергії серед всіх платників. (4 бали)

  5. Підготуйте текст електронного листа, прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі та надішліть викладачу. (1 бал)

17

ВАТ «Запоріжсталь» — металургійний комбінат на Україні. Одне з найбільших металургійних підприємств Європи. Дослідити виробничу структуру підприємства.

Завдання:

  1. Знайти інформацію про ВАТ «Запоріжсталь», виробничу структуру підприємства. (1 бал)

  2. Знайдіть малюнки, які містять фотографії комбінату та карту розташування в місті. Зберегти малюнки в вашій папці. (1 бал)

  3. Створіть таблицю, що містить назву цеху, кількість працівників, продукцію, що виробляє, ціна за одиницю, виробництво за рік цієї продукції, прибуток за рік. Підрахувати загальні показники: всього, мінімум, максимум. Виконати фільтрацію даних за певними умовами. (4 бали)

  4. У текстовому процесорі розгляньте виробничу структуру підприємства та тенденції розвитку підприємства. (3 бали)

  5. Підготуйте текст електронного листа, надішліть викладачу та прикріпить файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі.(1 бал)

18

Ваша сестра працює менеджером на фірмі, яка організовує бізнес-поїздки до Виставкового центру в місті Києві. Вона з групою, перебуваючи на презентації, зателефонувала до вас і звернулася з проханням такого змісту: «У базі даних клієнтів фірми, що знаходиться у твоєму архіві, відшукай відомості про тих туристів, які мають повернутися додому завтра. Обставини склалися так, що вони мають виїхати з Києва вже сьогодні».

Завдання:

1. Знайдіть за допомогою Інтернету, чи є в наявності квитки на потяг у потрібному напрямі на сьогодні у другій половині дня. (1 бал)

2. Сформуйте у текстовому документі таблицю туристів, яка містить такі дані: Порядковий номер, Прізвище, Ім.’я, Дата екскурсії, Час проведення, Вартість. Заповніть її (5- 6 записів). (3 бали)

3. Сформуйте у програмі Excel список, у якому розмістіть інформацію про наявність квитків на різні потяги. Також вкажіть вартість квитка, час відправлення та прибуття. Розрахуйте загальну суму, необхідну для купівлі квитків на всіх туристів Створіть діаграму, де відобразіть кількість квитків на різні потяги на сьогодні. (3 бали)

3. У таблицю додайте нові стовпці та для кожного туриста вкажіть напрям, номер потягу та вартість квитка, на який туристу буде куплено квиток. (2 бали)

5. Повідомте сестру про результати вашої роботи електронним листом та надішліть його викладачу. Сформуйте текст листа, прикріпіть файл-архів документів, які розробили під час розв’язання задачі. (1 бал)

19

У вашого двоюрідного брата незабаром день народження - йому виповниться 7 років. Його батьки звернулися до вас по допомогу щодо створення кошторису для проведення дитячого свята. Брат хотів би запросити 11 друзів. Пригощати гостей планується вдома двома видами тістечок, соком і морозивом.