Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задания по педагогике_ 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

Психолого-педагогічне завдання з педагогічної практики для студентів 4 курсу, математичного факультету.

Зміст виконаної роботи студентом-практикантом

Бали

Оцінка

1. Психологія.

  • Написати характеристику на одного учня, вивчити його індивідуальні особливості.

10

Всьго за завдання з психології

10

2. Педагогіка.

  • Зробити аналіз педагогічної ситуації.

10

Всьго за завдання з педагогіки

10

  1. Зробити аналіз педагогічної ситуації (обрати одну ситуацію). Ситуація №1

Урок математики розпочався з перевірки домашнього завдання. Олена Іванівна незадоволена результатами опитування. Пояснення нового матеріалу проходило у повній тиші. Раптом роздався сильний стук. Вчителька перервала пояснення і подивилась на учнів. Побачив посмішку на обличчі Ігоря вона закричала: “Це ти стукав? Кого я питаю? Скільки можна знущатися”. З цими словами вона підійшла до його парти і взяла щоденник. “За те, що ти зірвав урок, я поставлю тобі “незадовільно”. Хлопець заперечив: “Чому я ? Ви навіть не розібралися, “незадовільно” ставити просто! ”

Ситуація №2

Учень розмовляв на уроці, Вчителька демонстративно зробила запис у щоденнику. Учень закрив зошит і підручник, склав все у портфель та повернувся до вчителя спиною. Останні 20 хвилин уроку пройшли у повній тиші. Вчителька при поясненні нового матеріалу дуже поспішала, помилялася. Учень сидів спиною до вчителя до кінця уроку.

Ситуація №3

Вчитель біля дошки пояснює новий матеріал. Учень через весь клас кидає папірець. Вчитель робить зауваження. Коли вчитель повертається до дошки, учень повторює свої дії. Вчитель виганяє його з класу. Учень дуже самовпевнено виконує прохання вчителя.

Ситуація №4

Учень бажає додатково займатися з викладачем фізики. Вчитель не має вільного часу і він дає учню завдання на дім, а до перевірки домашнього завдання ставиться формально. Це не подобається учню і він показує свою незадоволеність.

Ситуація №5

П’ятнадцятирічна дівчина вертається з дискотеки досить пізно. Схвильовані батьки з порога кидаються на неї з криками та погрозами побити її ременем та більше нікуди не пускати її, окрім школи. У відповідь, дочка звинувачує їх у нерозумінні її проблем та кричить, що вона вже доросла та сама буде вирішувати - де та коли їй бути.

Ситуація №6

Урок математики. Вчитель викликає декілька учнів до дошки. Двоє з них готують теоретичний матеріал, четверо виконують вправи, що були задані на дім. Інші учні, сидять та чекають коли вчитель почне опитування учнів, яких викликали до дошки. Раптом вчитель помічає, що деякі учні займаються сторонніми справами, пишуть конспект з історії. Вчитель підходить до учнів та рве зошити з історії та ставить учням двійки з математики.

Ситуація №7

Людмила Миколаївна задала завдання з нової теми заздалегідь. Євген знав про це, але не виконав завдання. Коли вчителька його викликала, він заявив: “Чому я повинен виконувати роботу вчителя. Це ваша справа розповідати новий матеріал”. Вчителька дуже розсердилася, демонстративно показуючи свій гнів, різко взяла щоденник та поставила одиницю. Євген вихватив щоденник, єхидно подякував та швидко вийшов з класу.