Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1062_диплом_НУХТ_19.05.2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.89 Mб
Скачать

Аудиторський висновок щодо перевірки фінансових результатів

У результаті проведення аудиту встановлено: надана інформація дає дійсне і повне уявлення про реальний склад фінансових результатів суб'єкта, що перевіряється. Система бухгалтерського фінансового обліку зазначених операцій, що використовувалася на підприємстві, відповідає законодавчим та нормативним вимогам.

В ході перевірки здійснені наступні процедури:

- формально-логічна перевірка складання первинних документів, податкових накладних, договорів та ін.;

- перевірка чинності та доцільності валових витрат та валових доходів;

- перевірка правильності формування доходів і витрат в фінансовому обліку;

- перевірка правильності складання податкової звітності з податку на прибуток та Звіту про фінансові результати.

Вибіркова перевірка відповідності та правильності нарахування витрат та доходів відхилень не виявила. Дані бухгалтерського обліку відповідають даним, відображеним в податковій звітності. Розшифровка аналітичних даних доходів і витрат показала тотожність аналітичних та синтетичних рахунків. Проведена рахункова перевірка правильності складання Звіту про фінансові результати відхилень не виявила. Звірка даних зведеного обліку фінансових результатів з фінансовою звітністю відхилень не виявила. Ризик невідповідності даних бухгалтерського обліку фінансових результатів низький. Фінансову та податкову звітність підготовлено на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку і вона достовірно та повно подає фінансову інформацію про підприємство станом на 01 січня 2011р. згідно з нормативними вимогами щодо бухгалтерського фінансового обліку та фінансової звітності в Україні".

Розділ IV Охорона праці

4.1. Стан охорони праці на підприємстві

Постійний контроль за додержанням працівниками вимог нормативних актів про охорону праці покладається на власника або уповноважений ним орган. Трудові колективи через обраних ними уповноважених, професійні спілки в особі своїх виборних органів і представників контролюють додержання всіма працівниками нормативних актів про охорону праці на підприємствах, в установах, організаціях.

Власник підприємства та уповноважені ним особи по охороні праці виконують такі основні функції:

  • проводять оперативно-методичну роботу по управлінню охороною праці на підприємстві;

  • проводять для працівників вступний інструктаж з питань охорони праці;

  • забезпечують працюючих правилами, стандартами, нормами, положеннями, інструкціями та іншими нормативними актами з охорони праці;

  • беруть участь у розслідуванні нещасних випадків і аварій, роботі комісії з питань охорони праці підприємства, розробці положень, інструкцій, інших нормативних актів про охорону праці, що діють у межах підприємства, роботі комісії з питань атестації робочих місць за умовами праці;

  • контролюють дотримання чинного законодавства, міжгалузевих та інших нормативних актів, виконання працівниками посадових інструкцій з питань охорони праці; забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту, лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами, миючими засобами, надання працівникам передбачених законодавством пільг і компенсацій, пов’язаних з важкими та шкідливими умовами праці; виконання заходів, наказів, розпоряджень з питань охорони праці, а також заходів щодо усунення причин нещасних випадків і аварій, які визначені в актах розслідування та інше;

  • вживають термінових заходів для допомоги потерпілим, залучає за необхідності професійні аварійно-рятувальні формування у разі виникнення на підприємстві аварій та нещасних випадків.

Роботодавець несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

Забезпечення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці стає важливим фактором існування підприємства в умовах ринкової конкуренції. Керівник має зберігати цінних кваліфікованих робітників, створювати їм здорові умови праці, забезпечувати гуманний моральний клімат у трудовому колективі, що сприятиме підвищенню продуктивності праці і поліпшенню якості продукції.

Керівник має постійно намагатись забезпечувати технологічну та організаційну перевагу свого підприємства перед іншими. Гостро поставити питання використання наукових досягнень і серед них – системи наукової організації охорони праці, системного підходу до проблем запобігання нещасним випадкам та захворюванням на виробництві.

Повністю безпечних і нешкідливих виробництв не існує. Задача охорони праці – звести до мінімальної ймовірності ураження або захворювання працюючого з одночасним забезпеченням комфорту при максимальній продуктивності праці.

Згідно з даними до відділу статистики звітами про травматизм на виробництві у 2009р. на виробництві постраждала 3 людини, внаслідок нещасного випадку, а у 2010р. – постраждала одна людина. Причиною нещасного випадку стало падіння потерпілих через конструктивні недоліки, недосконалість, недостатня надійність засобів виробництва, шкідливі виробничі фактори.

Небезпечними виробничими чинниками вважаються:

  1. монотонність роботи;

  2. емоційне перенапруження;

  3. підвищена яскравість джерел штучного освітлення;

  4. нерівномірне освітлення;

  5. можливість враження електричним струмом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]